Ελλάδα

Διεκόπη η δίκη για την δολοφονία της 4χρονης Άννυς

Photo: Eurokinissi Photo: Eurokinissi
Διεκόπη χωρίς καν να αρχίσει η δίκη της μικρής Άννυ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν άρχισε αλλά αποφασίστηκε διακοπή της διαδικασίας από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τις 23 Οκτωβρίου 2018.

Αίτημα διακοπής της δίκης υπέβαλλε στο δικαστήριο ο Παναγιώτης Χρυσικάκης συνηγόρος του πατέρα της μικρής Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββα).

Ο συνήγορος ζήτησε τη διακοπή της διαδικασίας καθώς παρίσταται και στη δευτεροβάθμια δίκη, η οποία βρίσκεται στο κρίσιμο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης.

«Μεθοδικά και παγερά, ο πατέρας και ο φίλος του τεμάχιζαν την Άννυ επί τρεις ημέρες»

«Ο Σάββας και Νικολάι με οξύ και βίαιο τρόπο σκότωσαν το παιδί. Η Άννυ πήγε από αιχμηρό αντικείμενο, το αίμα του παιδιού διασκορπίστηκε στο σπίτι. Αφού το σκότωσαν, κατέστρωσαν το σχέδιό τους με νηφαλιότητα και παγερή σκέψη. Το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν από κοινού. Στόχο είχαν όχι την εξαφάνιση της Άννυ, αλλά του τρόπου με τον οποίο πέθανε το παιδί, ώστε ακόμα και η πιθανότητα ανεύρεσης του πτώματος να μην μπορεί να δείξει τον τρόπο θανάτου. Ο λόγος που το σπίτι έγινε σφαγείο είναι να αποκρύψουν πώς πέθανε η Άννυ» είχε πει ο εισαγγελέας για την Άννυ.

Ο 27χρονος δράστης συνεχίζει να αρνείται πεισματικά ότι σκότωσε την τετράχρονη , παραδέχεται όμως ότι την τεμάχισε για να την εξαφανίσει και επιμένει ότι δε γνωρίζει πως πέθανε αλλά ότι τη βρήκε νεκρή στο κρεβάτι το πρωινό της Μεγάλης Πέμπτης 9 Απριλίου.

Εκτός από τον ίδιο που κρατείται σε απομονωμένο κελί των φυλακών Κέρκυρας για τη συγκλονιστική υπόθεση έχει προφυλακιστεί και η 25χρονη μητέρα της Αννυ Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα που κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία μάρτυρα.

Συνεργός στον φρικιαστικό φόνο της μικρής φαίνεται πως ήταν και ο φίλος του πατέρα της Άννυ, Νικολάι.

Για πρώτη φορά στη δικαστική αίθουσα ακούστηκε η φρικιαστική περιγραφή του τεμαχισμού της Άννυ, την οποία είχε κάνει ο ίδιος της ο πατέρας στην Αστυνομία. Η εισαγγελέας διάβασε λέξη προς λέξη τις αποτρόπαιες πράξεις που είχε ομολογήσει ο κατηγορούμενος.

Άφαντος ο φίλος

Μέσω διεθνούς εντάλματος σύλληψης το οποίο έχει ενεργοποιηθεί από τον περασμένο μήνα κατόπιν ενεργειών της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση , αναζητείται πλέον ο λεγόμενος «Νίκι» , ο φίλος του πατέρα της Άννυ που βρισκόταν στο σπίτι , τη βραδιά του θανάτου της .

Ο κρατούμενος πατέρας στις συμπληρωματικές του καταθέσεις βάζει στο κάδρο της δολοφονίας και της εξαφάνισης του άτυχου κοριτσιού ,τον φίλο του που θεωρείται πρόσωπο –κλειδί στην υπόθεση και θα μπορούσε να φωτίσει σκοτεινές πτυχές για τις τελευταίες ώρες του παιδιού.