Ελλάδα

Με τιμωρία από την UEFA κινδυνεύει η Εθνική Ελλάδος για τους Ναζί στον αγώνα με την Εσθονία

Με τιμωρία από την UEFA κινδυνεύει η Εθνική Ελλάδος για τους Ναζί στον αγώνα με την Εσθονία
Η UEFA ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα για τα επεισόδια των Ναζί στον αγώνα με την Εσθονία. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: Ο Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικής της UEFA ορίστηκε να κάνει έρευνα για να δει τα περιστατικά που αναφέρθηκαν στο περιθώριο της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Εσθονία στις 18 Νοεμβρίου του 2018.

Αυτό σημαίνει πως η Εθνική μας είναι πολύ κοντά στην τιμωρία της έδρας αλλά και του χρηματικού προστίμου από την UEFA.

Υπενθυμίζεται πως οι νεοναζιστικές εικόνες ντροπής που αντικρίσαμε στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του Ελλάδα – Εσθονία, προκάλεσαν την κινητοποίηση του Γιώργου Βασιλειάδη και -τελικά- την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης. Για την υπόθεση απέστειλε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ο υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Την έρευνα τόσο για την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου όσο και για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας που προηγήθηκε θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας .

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.