Ελλάδα

Άγρια κόντρα ανάμεσα στον Ριχάρδο και τον «συναρχηγό» του κυκλώματος

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Η κόντρα ανάμεσα στον Ριχάρδο και τον φερόμενο ως «συναρχηγό» του κυκλώματος καλά κρατεί. 

Όπως ήδη γνωρίζουμε με αίτημά του ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος ζητάει κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Τούρκο «συναρχηγό» του κυκλώματος. Επιμένει ότι δεν έχει κάνει παράνομη εξαγωγή χρυσού και ζητάει επίσης τον διορισμό πραγματογνώμονα.Επιμένει ότι δεν έχει κάνει παράνομη εξαγωγή χρυσού και ζητάει επίσης τον διορισμό πραγματογνώμονα.

Όπως επισημαίνει στην αίτηση που κατέθεσε στην ανακρίτρια διαφθοράς δια του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, με τον συγκατηγορούμενο του έχει συνεργαστεί «στη νόμιμη εξαγωγή χρυσού και άρα εξ αυτού και μόνο υπήρχε αναφορά του ονόματός μου σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου και δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα».

Ο συριακής καταγωγής, κατηγορούμενος, από την άλλη εμφανίζεται πρόθυμος να ανταποκριθεί όπως φέρεται να λέει μέσω του περιβάλλοντος του σε οποιοδήποτε διαδικαστικό αίτημα του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Ο 36χρόνος κατηγορούμενος, μάλιστα, φέρεται να λέει μέσω προσώπου του περιβάλλοντος του «οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα».

Συνοπτικά, ο φερόμενος συναρχηγός του κυκλώματος στη σύντομη, κατά πληροφορίες απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες και φέρεται να υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών και ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Σημειώνεται πως σήμερα έγινε 5 προφυλακίσεις μελών των κυκλώματος.