Ελλάδα

Μαφία των φυλακών: Διαταγή για μεταγωγή του δικηγόρου στο Εφετείο

Μαφία των φυλακών: Διαταγή για μεταγωγή του δικηγόρου στο Εφετείο
Δυο εικοσιτετράωρα μετά την προφυλάκιση του γνωστού δικηγόρου για την εμπλοκή του στην «μαφία των φυλακών» ο δικηγόρος κλήθηκε να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του για την οποία έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός γνωστός επιχειρηματίας

Το δικαστήριο διέταξε τη μεταγωγή του από τις φυλακές, αφού στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο διαβάστηκε δήλωση του δικηγόρου στην οποία ανέφερε: «Δεν επιθυμώ να παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων».

Η δήλωση χαρακτηρίστηκε ασαφής από το δικαστήριο αφού «δεν διευκρινίζει εάν παραιτείται από την πολιτική αγωγή, ή εάν δεν επιθυμεί να βρίσκεται στο δικαστήριο». Κατόπιν αυτού διέταξε τη μεταγωγή του για να διευκρινίσει τις προθέσεις του. Κι αυτό γιατί ο συνήγορός του παραιτήθηκε από την εκπροσώπηση του δικηγόρου.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι είχα πλήρη άγνοια πως με διορίζει να τον εκπροσωπήσω στο δικαστήριο.

Από χθες το βράδυ δήλωσα ενώπιον της συζύγου του και άλλων ότι δεν επιθυμώ να συνεχίσω να τον εκπροσωπώ στην υπόθεση», δήλωσε ο συνήγορος. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, φανερά εκνευρισμένη, ζήτησε να ενημερωθεί με φαξ από τον Κορυδαλλό σχετικά με τις προθέσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περάτωση θα διατάξει την μεταγωγή του «για να ξεκαθαρίσει».

Το φαξ δεν έφτασε και τελικά το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή του δικηγόρου μέσα στην ημέρα με τους ενόρκους να διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία.

Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του (προφυλακισμένου πια) δικηγόρου έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ένας επιχειρηματίας, και ως φυσικοί αυτουργοί δύο Αλβανοί, ο ένας εκ των οποίων είναι ο δολοφονημένος στις φυλακές Κορυδαλλού στις 14 Ιανουαρίου Α.Μπάκο.