Ελλάδα

Εκλογές 2019: Αυτές είναι οι κατηγορίες παροχών στις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων

Εκλογές 2019: Αυτές είναι οι κατηγορίες παροχών στις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων
Τις κατηγορίες παροχών και διευκολύνσεων, οι οποίες συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασµών και των υποψήφιων περιφερειακών και δηµοτικών συµβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου 2019 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόδαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.

Παροχές και διευκολύνσεις, που αποτιµώνται σε χρήµα και συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των περιφερειακών και δηµοτικών συνδυασµών και των υποψήφιων περιφερειακών και δηµοτικών συµβούλων, αποτελούν η διάθεση ή παραχώρηση δωρεάν ή µε µειωµένο αντάλλαγµα αγαθών και υπηρεσιών που αφορούν:

α) Τη χρήση από τους συνδυασµούς ακινήτων ως εκλογικών κέντρων για όσο χρόνο χρησιµοποιηθούν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

β) Τη χρήση από τους συνδυασµούς αιθουσών ή άλλων κλειστών χώρων χωρητικότητας άνω των πεντακοσίων ατόµων για τη διοργάνωση κάθε είδους
εκδηλώσεων.
γ) Την έκδοση εντύπων προεκλογικού περιεχοµένου και τα ταχυδροµικά τέλη για την αποστολή τους.
δ) Την καταχώρηση και προβολή διαφηµιστικών µηνυµάτων στον τύπο, τα ραδιοτηλεοπτικά µέσα καθώς και διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες.
ε) Τη χρησιµοποίηση υπηρεσιών που παρέχονται από επιχειρήσεις διαφηµίσεων και δηµοσίων σχέσεων.

Η αξία των υπηρεσιών αποτιµάται ως εξής:

α) Το συνολικό µίσθωµα για τη χρήση ακινήτων ως εκλογικών κέντρων καθορίζεται µε βάση τον ΟΤΑ στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο ως ακολούθως:

Σε ΟΤΑ µε πληθυσµό µέχρι 25.000 κατοίκων η δαπάνη µίσθωσης προσδιορίζεται σε 2.000€
Σε ΟΤΑ µε πληθυσµό από 25.001 έως 50.000 κατοίκους κατοίκων η δαπάνη µίσθωσης προσδιορίζεται σε 3.000 €
Σε ΟΤΑ µε πληθυσµό από 50.001 έως 75.000 κατοίκους κατοίκων η δαπάνη µίσθωσης προσδιορίζεται σε 5.000€
Σε ΟΤΑ µε πληθυσµό από 75.001 έως 100.000 κατοίκους κατοίκων η δαπάνη µίσθωσης προσδιορίζεται σε 5.500 €
Σε ΟΤΑ µε πληθυσµό άνω των 100.000 κατοίκων η δαπάνη µίσθωσης προσδιορίζεται σε 6.000 €

β) Τίµηµα για την καταχώρηση µηνυµάτων θεωρείται το ποσό που προκύπτει από τον τιµοκατάλογο που υποβλήθηκε από το ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθµό ή από το έντυπο (εφηµερίδα ή περιοδικό)

Εφόσον έχει καθοριστεί ειδικό τιµολόγιο για τη διαφηµιστική καµπάνια των περιφερειακών και δηµοτικών συνδυασµών και των υποψηφίων περιφερειακών και δηµοτικών συµβούλων στον τύπο ή τα ραδιοτηλεοπτικά µέσα, λαµβάνονται υπόψη τα ποσά που προκύπτουν από το τιµολόγιο αυτό. Το ίδιο ισχύει και για την τιµολόγηση της προβολής µέσω διαδικτυακών τόπων ή ιστοσελίδων.

γ) Αµοιβή, τίµηµα ή αντάλλαγµα για τις υπηρεσίες των περιπτώσεων θεωρείται το ποσό που καταβάλλεται, συνήθως, µε βάση τις αντίστοιχες τιµές της αγοράς.

Τα ποσά που προκύπτουν από αποτίµηση που προαναφέρθηκε, περιλαµβάνονται στα βιβλία εσόδων – δαπανών των συνδυασµών και στις αναλυτικές και συγκεντρωτικές καταστάσεις των περιφερειακών και δηµοτικών συνδυασµών καθώς και των υπόχρεων υποψηφίων. Η αποτίµηση των παραπάνω παροχών και διευκολύνσεων γίνεται από τα πρόσωπα και ο τελικός έλεγχος από επιτροπή.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις εκλογές 2019 στα Eklogikanews.gr

 Διαβάστε επίσης: Υποψήφιος σύμβουλος υπολογίζει το κόστος της εκστρατείας του σε διοξείδιο του άνθρακα και φυτεύει ελιές

Πορτοκαλί, γαλάζιες, μωβ και κίτρινες θα είναι οι κάλπες στις εκλογές 2019