Ελλάδα

Σεισμοί στην Ηλεία: «Είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί και ισχυρότερη σεισμική δόνηση» - Τι λένε σεισμολόγοι (vid)

Σεισμοί στην Ηλεία: «Είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί και ισχυρότερη σεισμική δόνηση» - Τι λένε σεισμολόγοι (vid)
Στο «χορό» των Ρίχτερ είναι η Ηλεία από την Δευτέρα (13/5), με τις σεισμικές δονήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο σεισµολόγος και µέλος της επιτροπής εκτίµησης σεισµικού κινδύνου Γεράσιµος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο facebook επισημαίνει ότι «δεν αποκλείεται να είναι προσεισμοί». «Οπωσδήποτε, θα συνεχιστούν οι δονήσεις στην Ηλεία, ενώ είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί και κάποια ισχυρότερη σεισμική δόνηση» τονίζει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, κ. Χουλιάρας.

«Η ανάλυση των καταγραφών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην εξελισσόμενη από τις 3-5-2019 σεισμική δράση στην Ηλεία, στον κόλπο της Σκαφιδιάς, και επίσης στην περιοχή της Ανδραβίδας το τελευταίο 48ωρο, δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη φύση της σεισμικής ακολουθίας. Μέσα στα ενδεχόμενα βρίσκεται και η περίπτωση των προσεισμών, οπότε προκύπτει η ανάγκη της συνεχούς ανάλυσης και αξιολόγησης», έγραψε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, κ. Χουλιάρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι: «Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, η περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση κάνει συνεχώς ελέγχους. Οπωσδήποτε, θα συνεχιστούν οι δονήσεις στην Ηλεία, ενώ είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί και κάποια ισχυρότερη σεισμική δόνηση. Ψυχραιμία στους κατοίκους».