Ελλάδα

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Γραικού: Οι κακώσεις ήταν πολλαπλές - Υπόνοιες για συνεργούς

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Γραικού: Οι κακώσεις ήταν πολλαπλές - Υπόνοιες για συνεργούς
Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού.

Η απεικόνιση του δορυφόρου στο τόπου μαρτυρίου και δολοφονίας του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, πριν και μετά από την εξαφάνισή του, προσθέτει νέα στοιχεία στην έρευνα, και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο προσχεδιασμένης ενέργειας από τον δράστη. Αυτά τα δορυφορικά στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ».

Οι κακώσεις ήταν πολλαπλές και θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να συμμετείχαν και άλλα άτομα και όχι μόνο ο δράστης, τονίζει, στον ANT1, ο Σωκράτης Τσαντίρης, ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Γραικού

Το σενάριο που εξετάζεται σύμφωνα με τον κ. Τσαντίρη είναι κάποιος να κρατούσε ακινητοποιημένο το θύμα και κάποιος άλλος να το χτυπούσε ίσως με σφυρί ή ρόπαλο.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο, ο κτηνοτρόφος να θάφτηκε ζωντανός. «Υπήρχε ένα σαφές ιατροδικαστικό εύρημα ασφυξίας , παρότι είχαν παρέλθει 2,5 χρόνια από το θάνατο, το οποίο δείχνει και άλλες συνθήκες του θανάτου, πέρα των πολλαπλών πλήξεων επί του σώματός του, επισημαίνει ο κ. Τσαντίρης.

Η έρευνα αποκάλυψε ένα ακόμα στοιχείο που κανείς δεν πρόσεξε τις επίμαχες μέρες της εξαφάνισης του άτυχου κτηνοτρόφου. Πολύ κοντά στην μονάδα του εμπόρου όπου έθαψε άνθρωπο και αυτοκίνητο, υπάρχουν κάμερες ασφαλείας των οποίων το υλικό δεν αναζήτησε κανείς.