Ελλάδα

Μετά το «Ιπποκράτειο» και το «Αττικόν» χωρίς ρεύμα για ώρες

Μετά το «Ιπποκράτειο» και το «Αττικόν» χωρίς ρεύμα για ώρες
Στο σκοτάδι έχει βυθιστεί το Αττικό νοσοκομείο της Νίκαιας λόγω διακοπής ρεύματος την ώρα που οι θερμοκρασίες στην Αθήνα ξεπερνούν τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι ανάγκες για ρεύμα εν μέσω καύσωνα είναι αυξημένες. Η ΔΕΗ δεν κατάφερε για μία ακόμα φορά να σταθεί στο ύψος της, βυθίζοντας στο σκοτάδι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, το Αττικό. Εδώ και αρκετή ώρα δεν υπάρχει ρεύμα σε πολλά τμήματα του νοσοκομείου, ενώ ήδη ασθενείς και εργαζόμενοι αντιδρούν καθώς οι συνθήκες, με την θερμοκρασία έξω να ξεπερνά τους 38 βαθμούς, είναι δύσκολες.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ρεύμα υπάρχει τόσο στην ΜΕΘ όσα και στα χειρουργεία ενώ αυτή την ώρα, λόγω του προβλήματος, δεν μπορούν να διεξαχθούν εξετάσεις. Σε επικοινωνία της διοίκησης του νοσοκομείου με την ΔΕΗ, την διαβεβαίωσαν ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί τις επόμενες δύο ώρες.

Είναι πραγματικά λυπηρό και σινάμα εξοργιστικό το γεγονός ότι εν μέσω θέρους δεκάδες ασθενείς περιμένουν καρτερικά να κάνουν εξετάσεις. Πώς ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής μπορεί να μείνει χωρίς ρεύμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέλος δεν είναι το πρώτο περιστατικό καθώς παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στης Αθήνας πριν από περίπου 15 μέρες όταν για περισσότερες από 3 ώρες, και εν ώρα εφημερίας δεν είχε ρεύμα.