Ελλάδα

Προκαλεί αντιδράσεις ιερέας που αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με ειδικές δεξιότητες

Προκαλεί αντιδράσεις ιερέας που αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με ειδικές δεξιότητες
Ένα περιστατικό που προκαλεί εντύπωση συνέβη στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Λεπτοκαρυάς.

Πρωταγωνιστές είναι έξι παιδιά από την παρακείμενη κατασκήνωση «Νηρηίδες» του υπουργείου Εργασίας που τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως καταγγέλλουν οκτώ συνοδοί, το περιστατικό έγινε την Κυριακή 28 Ιουλίου έπειτα από απόφαση στο πλαίσιο ένταξης των παιδιών και κοινωνικοποίησης, να παρακολουθήσουν τη λειτουργία της υπαίθριας εκκλησίας που βρίσκεται μέσα στα ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς.

Αφού παραχώρησαν την προτεραιότητα στους υπόλοιπους πιστούς κατά την ώρα της Θείας Κοινωνίας, ήρθε η ώρα των παιδιών να κοινωνήσουν, κάτι που δε συνέβη τελικά μετά την άρνηση του ιερέα να τα κοινωνήσει με την δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβάνονται.

Φτάνοντας εξοργισμένοι στην κατασκήνωση, ανέφεραν στην πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα. Συλβάνα Καρασαββίδου, η οποία ενημέρωσε τον διοικητή της μονάδας των ΚΑΑΥ.

Ο αρμόδιος ταξίαρχος ενημερώθηκε και επισκέφθηκε την κατασκήνωση ζητώντας συγγνώμη για την συμπεριφορά του ιερέα.

Η Συλβάνα Καρασαββίδου, επιβεβαιώνει τα όσα συνέβησαν, τονίζοντας ότι, «παρά την παρέμβαση του ταξίαρχου που είπε ότι θα γίνει αναφορά γι’ αυτό στον υπουργό Αμυνας, ο ιερέας παρέπεμψε στον δεσπότη (τον μητροπολίτη Κίτρους Πλαταμώνος Γεώργιο, στον οποίο όμως θα φτάσει και η καταγγελία του Κέντρου), ενώ ακόμη και μετά την παρέμβαση του στρατηγού ο ιερέας δεν μεταπείστηκε».

Οπως αναφέρει η κα. Καρασαββίδου, «πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο, το σοκ είναι μεγάλο και μόνο η συγγνώμη των ανώτερων αξιωματικών μάς έκανε να νιώσουμε ότι η προσπάθειά μας δεν πάει χαμένη, αφού στην αρχή η απογοήτευση ήταν τόσο μεγάλη για τον μηδενισμό της προσπάθειας μας γι’ αυτά τα παιδιά».