Ελλάδα

Εξαφάνιση αστροφυσικού στην Ικαρία: Κλιμάκιο ανθρωποκτονιών, ειδικές συσκευές γεωεντοπισμού και θερμικές κάμερες επιστρατεύουν οι αρχές

Εξαφάνιση αστροφυσικού στην Ικαρία: Κλιμάκιο ανθρωποκτονιών, ειδικές συσκευές γεωεντοπισμού και θερμικές κάμερες επιστρατεύουν οι αρχές
Το θρίλερ της εξαφάνισης της 34χρονης Νάταλι Κρίστοφερ, συνεχίζει να εκτυλίσσεται από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ικαρία με την αστροφυσικό να παραμένει άφαντη. 

Ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ. μεταβαίνουν στην Ικαρία γα να ενισχύσουν τις προσπάθειες εντοπισμού της 34χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, που παραμένουν άκαρπες μέχρι στιγμής.

Ήδη από χθες το βράδυ στις έρευνες συνδράμει κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα εξοπλισμένο με ειδικά μηχανήματα γεωεντοπισμού αλλά και και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες.

Στις προσπάθειες αναμένεται να συνδράμει και μια ακόμα ομάδα ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής. Προς το παρόν, στην έρευνα συμμετέχουν ακόμη αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, στελέχη της Ασφάλειας Σάμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ικαρίας, κλιμάκιο του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου, και εθελοντές διασώστες.

Αποστολή των ειδικών είναι πλέον ο εντοπισμός του ακριβούς σημείου απ΄όπου εξέπεμψε για τελευταία φορά στίγμα το κινητό τηλέφωνο της 34χρονης Βρετανοκύπριας αστροφυσικού.Η μυστηριώδης εξαφάνιση περιπλέκεται καθώς έχουν ήδη κλείσει δύο 24ωρα όπου παραμένει άφαντη. Για τον λόγο αυτόν μάλιστα ενεργοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα και Silver Alert.

Η υπόθεση απασχολεί έντονα τις αρχές με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο να κάνει χθες έκκληση μέσω της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και σε τεχνολογικές εταιρείες να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα του κινητού της κοπέλας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο σύντροφος της αγνοούμενης κοπέλας κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η 34χρονη το προηγούμενο βράδυ εμφάνισε ρινορραγία δίχως αυτή να είναι αποτέλεσμα κάποιου βίαιου χτυπήματος. Τα ίχνη αίματος στάλθηκαν για εξέταση DNA, ενώ άμεσα κινήθηκαν και διαδικασίες άρσης απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του 38χρονου ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισής της. Πάντως, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαιναν χθες ότι δεν είχαν προκύψει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η 34χρονη είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, χωρίς ωστόσο να μπορύν ακόμα να αποκλείσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.