Ελλάδα

Πόρτο Χέλι: Η αμύθητη περιουσία του Γάλλου χειριστή ταχύπλοου - Οι 400.000 εργαζόμενοι και η αλυσίδα καταστημάτων στην Ελλάδα  

Πόρτο Χέλι: Η αμύθητη περιουσία του Γάλλου χειριστή ταχύπλοου - Οι 400.000 εργαζόμενοι και η αλυσίδα καταστημάτων στην Ελλάδα  
Στα 33 δισ. ευρώ ανέρχεται η περιουσία της οικογένειας του 44χρονου Γάλλου χειριστή του ταχύπλοου στο Πόρτο Χέλι, που την περασμένη Παρασκευή παρέσυρε και σκότωσε έναν 70χρονο και τον 60χρονο αδερφό του ενώ τραυμάτισε σοβαρά και την 60χρονη αδερφή τους.

Ο χειριστής, Ι. Μ, είναι γόνος μίας από τις πλουσιότερες οικογένειες στη Γαλλία με επιχειρηματική δραστηριότητα και στην Ελλάδα.

Απόγονος του Ζεράρ Μουλιέζ, ο οποίος τη δεκαετία του 60 ίδρυσε την Auchan, τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, ο χειριστής του ταχύπλοου προέρχεται από μία οικογενειακή αυτοκρατορία, με την επιχείρηση οικιακών ειδών να δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Realnews.

Η περιουσία της οικογένειας μάλιστα φτάνει τα 33 δισ. ευρώ με επιχειρηματική δραστηριότητα σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος χειριστής του σκάφους, ο οποίος εμβόλισε με το ταχύπλοό του ένα μικρό αλιευτικό, αφέθηκε ελεύθερος μετά το δυστύχημα καταβάλλοντας εγγύηση 50.000 ευρώ και με την υποχρέωση να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο προξενείο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες που είναι η μόνιμη κατοικία του.

Από την πλευρά τους, οι γιοι των τριών θυμάτων της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι, λένε ότι «θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Δε θα αφήσουμε την υπόθεση να ξεχαστεί σε κάποια συρτάρια. Δεν κάναμε δηλώσεις γιατί θέλαμε πρώτα να θάψουμε γονείς και θείους, αλλά τώρα θα κινηθούμε νομικά…» τόνισαν οι συγγενείς των θυμάτων.