Ελλάδα

Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ για τη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας

Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ για τη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας
Επί ποδός οι δυνάμεις της αστυνομίας καθώς αντιεξουσιαστικές ομάδες πραγματοποιούν στα προπύλαια συγκέντρωση κατά των αστυνομικών επιχειρήσεων στα Εξάρχεια.

Οι κινητοποιήσεις ως αντίδραση στις επιχειρήσεις των αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια αποφασίστηκαν στα τέλη Αυγούστου μετά την επιχείρηση στο ΒΟΞ επί της Θεμιστοκλέους.

«Να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης ενάντια στην επερχόμενη κατασταλτική εκστρατεία», έγραφε η αφίσα-κάλεσμα για συμμετοχή τη συνέλευση στο ΒΟΞ, στην οποία είχαν δώσει το «παρών» περισσότερα από 100 άτομα. 

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια, με σύνθημα «No pasaran» αναμένεται ωστόσο να βρει σθεναρή αντίσταση καθώς τα στελέχη του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που παρακολουθούν τις εξελίξεις εκτιμούν ότι βασική επιδίωξη των διοργανωτών είναι –σε αυτή τη φάση– το «μαύρο μπλοκ» να κάνει μέσω της μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση μια επίδειξη ισχύος και να στείλει ένα μήνυμα συσπείρωσης του αναρχικού χώρου.

Σε αυτή την περίπτωση οι διοργανωτές θα επιδιώξουν να περιφρουρήσουν τη διαδήλωση προκειμένου να μη σημειωθούν επεισόδια, δίχως βεβαίως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μικρές ομάδες «μπαχαλάκηδων» να επιτεθούν στους αστυνομικούς ή να προκαλέσουν φθορές. Πάντως, η παρουσία των ΜΑΤ θα είναι ιδιαίτερα έντονη και σε περίπτωση επεισοδίων η εντολή που έχει δοθεί είναι να αντιδράσουν άμεσα.