Ελλάδα

Απεργία Τετάρτη 2/10: Χωρίς μετρό η Αθήνα - Πώς θα κινηθούν τα άλλα μέσα μεταφοράς

Απεργία Τετάρτη 2/10: Χωρίς μετρό η Αθήνα - Πώς θα κινηθούν τα άλλα μέσα μεταφοράς
Στην απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος τραβούν χειρόφρενο.

Κατά την κινητοποίηση της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στα περισσότερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες.

Χωρίς μετρό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνει η πρωτεύουσα ύστερα από την απόφαση του Σωματείου Λειτουργίας εργαζομένων Μετρό.

Για τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι και για την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στο μετρό εξήγγειλαν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μετά το μεσημέρι

Την Τεταρτη, ημέρα της γενικής απεργίας, τα λεωφορεία και τα τρόλει θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, κρατώντας ακινητοποιημένα τα τρένα και τους συρμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.