Ελλάδα

«Βροχή» υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών - Πέταξαν πάνω από Αγαθονήσι και Οινούσσες

«Βροχή» υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών - Πέταξαν πάνω από Αγαθονήσι και Οινούσσες
Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν το μεσημέρι πάνω από την νήσο Αγαθονήσι, το σύμπλεγμα νησιών Ανθρωποφάγοι και την Μακρόνησο, ενώ λίγο αργότερα πέταξαν και πάνω από τις Οινούσσες.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 14:37, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, πέταξε πάνω από την νήσο Αγαθονήσι στα 22.000 πόδια.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 14:39 έκανε υπέρπτηση, στο ίδιο ύψος, πάνω από το σύμπλεγμα νησιών Ανθρωποφάγοι και την Μακρόνησο.

Επιπρόσθετα στις 14:40 δύο τουρκικά F-4 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τους Ανθρωποφάγους και την Μακρόνησο στα 20.000 πόδια. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Υπερπτήσεις και στις Οινούσσες

Μετά τις υπερπτήσεις που έκαναν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη το μεσημέρι, πάνω από τους Ανθρωποφάγους, το Αγαθονήσι και την Μακρόνησο, είχε και συνέχεια με δύο τουρκικά F-16 που πέταξαν πάνω από την νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 16:24, και πέταξε πάνω από την νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες στα 28.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.