Ελλάδα

Έκκληση να μην εκδοθεί στο Ιράν η 37χρονη Σαμαρέ - Παρέμβαση από Πόλα Ρούπα

Έκκληση να μην εκδοθεί στο Ιράν η 37χρονη Σαμαρέ - Παρέμβαση από Πόλα Ρούπα
Έκκληση να μην εκδοθεί στο Ιράν απευθύνει μια 37χρονη, που έφτασε στην Ελλάδα μέσω του Έβρου μαζί με την 6χρονη κόρη της το περασμένο καλοκαίρι. Όπως είπε η ίδια έφυγε για να γλιτώσει από τον σύζυγό της που τις κακοποιούσε συστηματικά. Δήλωση συμπαράστασης από την Πόλα Ρούπα.

Η Σαραρέ Κχαντεμί συνελήφθη στην Ορεστιάδα έπειτα από ένταλμα της Interpol που εκδόθηκε από το Ιράν, καθώς ο σύζυγός της την κατήγγειλε για αρπαγή ανηλίκου και της «χρέωνε» συμμετοχή σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Το Ιράν ζητά την έκδοση της Σαμαρέ Κχαντεμί που κρατείται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Πρωτοδίκως είχε αποφασιστεί η έκδοσή της, αλλά σήμερα εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στον Άρειο Πάγο.

«Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, δεν θέλω να επιστρέψω στο Ιράν. Αν επιστρέψω θα με σκοτώσουν», δήλωσε η ίδια στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε:

«Δεν φοβάμαι για μένα, αλλά το παιδί μου. Αν με σκοτώσουν, τι θα απογίνει το παιδί μου;».

«Στο Ιράν η κυβέρνηση είναι πολύ κακή. Πρώτα, φυλακή και μετά θάνατο! Θα με συλλάβει η αστυνομία και θα με σκοτώσει. Ο άνδρας μου θέλει να παντρέψει την κόρη μου έως ότου κλείσει τα εννέα! Ο άνδρας μου την χτυπούσε. Την τραυμάτισε στο κεφάλι μια φορά που την χτύπησε», σημείωσε η ίδια.

Να μην εκδοθεί η Σ. Κχαντεμί ζητά με δήλωσή της η καταδικασμένη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», Πόλα Ρούπα.

«Θεωρώ αδιανόητο να γίνει δεκτό το αίτημα για να εκδοθεί πίσω. Την Σαραρέ την γνώρισα εδώ, μόλις έμαθα την ιστορία της κινητοποιήθηκα άμεσα. Να εμποδιστεί με κάθε τρόπο η επιστροφή της στο Ιράν. Επειδή ακριβώς είμαι και μητέρα, ό,τι μπορώ από εδώ θα το κάνω».