Ελλάδα

Joker: Καταγγελία για «ντου» αστυνομικών σε κινηματογράφο - Η απάντηση του Υπουργείου

Joker: Καταγγελία για «ντου» αστυνομικών σε κινηματογράφο - Η απάντηση του Υπουργείου
Μία καταγγελία σχετικά με πρακτικές που ακολουθεί η ΕΛΑΣ κάνει τον γύρο του διαδικτύου και σχολιάζεται από τους χρήστες των social media. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ωστόσο τη διαψεύδει.

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία έλεγε πως αστυνομικοί εισέβαλαν στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, στην οδό Πατησίων, στην Κυψέλη, για να βγάλουν έξω από την αίθουσα, που πρόβαλλε την ταινία «Joker», τους ανήλικους που δεν συνοδεύονταν και από τους γονείς τους.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων ζητήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό να διαπιστωθεί πόσοι είναι οι ανήλικοι στην αίθουσα.

Η ταινία έχει σήμανση καταλληλότητας άνω των 18.

Μερικά από τα tweets που σχολιάζουν αυτήν την εισβολή είναι τα εξής:

{https://twitter.com/baphometx/status/1185982434099257344?s=20}

{https://twitter.com/kanekos69/status/1185970559026368520?s=20}

{https://twitter.com/efragoulis/status/1185967970503270401?s=20}

Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες. ​