Ελλάδα

Σύσκεψη παραγωγών – Βορίδη με επεισόδια και δακρυγόνα στο Ηράκλειο Κρήτης

Σύσκεψη παραγωγών – Βορίδη με επεισόδια και δακρυγόνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τις αποζημιώσεις των παραγωγών, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, δημάρχων της Κρήτης, καθώς και παραγωγών, δακρυγόνα πέφτουν έξω από το κτίριο λόγω επεισοδίων.

Οι αγρότες, μέλη της Πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με κλομπ, ασπίδες και ρίψη χημικών.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της επίσκεψης του υπουργού, Μάκη Βορίδη, οι αγρότες πέταξαν ελιές στο οδόστρωμα, επί της οδού Κορωναίου, όπου βρίσκεται το Επιμελητήριο, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Με συνθήματα, πανό, αλλά και μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, οι αγρότες βρίσκονται κάτω από το Επιμελητήριο, ζητώντας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «αποζημίωση για τις καταστροφές από τον δάκο» και «εξασφάλιση της τιμής παραγωγού».

Υποενθυμίζεται ότι η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωΐ, με θέμα συζήτησης τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών από τις καταστροφές λόγω κακοκαιρίας, αλλά και της προβληματικής δακοκτονίας.

«Η τοπική οικονομία πλήττεται σε διάφορους κλάδους», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο περιφερειάρχης Κρήτης, τονίζοντας ότι «η ζημιά από την κακοκαιρία σε Ρέθυμνο και Χανιά ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ».