Ελλάδα

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Ξεκινά η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της εφοριακού

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Ξεκινά η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της εφοριακού
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας θα εκδικαστεί, σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη.

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού τον Οκτώβριο του 2017, είναι ο 60χρονος Ε. Σοροπίδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοβάθμια σε δις ισόβια, με την υπόθεση να εξετάζεται ξανά στο Εφετείο, με τον κατηγορούμενο να βρίσκεται και πάλι ενώπιον της οικογένειας του θύματος μετά την επεισοδιακή πρώτη εκδίκαση.

Ο δράστης είχε δολοφονήσει με 14 μαχαιριές τη νεαρή κοπέλα τον Οκτώβριο του 2017, σε μια υπόθεση η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο κατηγορούμενος στις αρχικές του καταθέσεις, τόνισε ότι είχε μπει μέσα στο νεκροταφείο για να τη ληστέψει, με τη Ζέμπερη να αντιδρά, κάτι που οδήγησε στο μαχαίρωμα που της αφαίρεσε τη ζωή.

Στην πορεία, άλλαξε την κατάθεση και ανέφερε πως οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας της κοπέλας είναι άλλοι, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον πλησίασαν δύο άτομα και του είπαν ότι θέλουν να τη σκοτώσει, λόγω της θέσης της στην Εφορία.

Ο κατηγορούμενος, ανέφερε ότι του έταξαν μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά και ναρκωτικά, διότι ήταν χρήστης. Ο ανακριτής δεν πείστηκε από τα λεγόμενά του και γι' αυτό δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δεύτερα πρόσωπα.