Ελλάδα

Έγκλημα στην Κυψέλη: «Θόλωσα, έβγαλα το μαχαίρι» - Τι είπαν στην απολογία τους τα δύο αδέλφια

Έγκλημα στην Κυψέλη: «Θόλωσα, έβγαλα το μαχαίρι» - Τι είπαν στην απολογία τους τα δύο αδέλφια Φωτογραφία: INTIME/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΕΛΑΣ
Προφυλακιστέα κρίθηκαν τα δύο αδέλφια που δολοφόνησαν τον εξάδελφό τους.

Η στάση του 28χρονου για τα όσα είχαν βιώσει στο παρελθόν εξαιτίας του ήταν αυτό που τους οδήγησε στο έγκλημα, ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους τα δύο αδέλφια που δολοφόνησαν τον εξάδελφό τους στην Κυψέλη.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 17 και 19 ετών, κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους. Στο ραντεβού που είχαν με το θύμα πήραν μαζί τους μαχαίρια για τη δική τους ασφάλεια, είπαν στην ανακρίτρια ανηλίκων, ενώ υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να τα χρησιμοποιήσουν.

Στις απολογίες τους περιέγραψαν στην ανακρίτρια όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν από τον 28χρονο σε μικρή ηλικία. Στη συνάντησή τους με το θύμα, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, αναφέρθηκαν στην κακοποίησή τους, αλλά οι απαντήσεις του 28χρονου ήταν ειρωνικές και απειλητικές, υποστήριξαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αυτή η στάση προκάλεσε την αντίδραση αρχικά του 17χρονου, που έβγαλε το μαχαίρι και άρχισε να παλεύει με τον 28χρονου και στη συνέχεια του 19χρονου.

Ο 17χρονος είπε στην απολογία του ότι το θύμα άρχισε να τον κακοποιεί όταν εκείνος ήταν 3-4 ετών. Στη συνάντησή τους, ισχυρίστηκε, ο 28χρονος τους είπε ότι «θα πρέπει να το θυμόμαστε σαν μια ωραία ανάμνηση» και πως ήταν «μια ενδιαφέρουσα σεξουαλική εμπειρία μαζί του».

«Εκείνη τη χρονική στιγμή θόλωσα, έβγαλα το μαχαίρι και του κατάφερα μαχαιριά στο σώμα του. Κατά τη διάρκεια της πάλης μου με τον θανόντα, αυτός με αντιμετώπισε, οπότε στη συνέχεια βλέποντας ο αδερφός μου να βρίσκομαι σε αδυναμία απέναντι του, σε σημείο που τελικά απειλήθηκε η δική μου ζωή, όντας μεγαλύτερος ο θανών, έβγαλε το μαχαίρι και ο αδερφός μου και τον μαχαίρωσε», φέρεται να είπε ο 17χρονος.

Από την άλλη ο 19χρονος, μεταξύ άλλων, φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι το περιστατικό που τον έχει τραυματίσει περισσότερο από τα όσα βίωσε στο παρελθόν ήταν όταν είδε τον εξάδελφό του να παρενοχλεί τον αδελφό του, ενώ είχε βάλει τον ίδιο να προσέχει μήπως τους ανακαλύψει η οικογένειά τους.

NETWORK