Ελλάδα

Εβρος, αποκαλυπτικό βίντεο: Μετανάστες επιχειρούν με σχοινιά να ρίξουν τον φράχτη

Εβρος, αποκαλυπτικό βίντεο: Μετανάστες επιχειρούν με σχοινιά να ρίξουν τον φράχτη
Από το πρωί της Κυριακής ελληνικά στρατιωτικά φορτηγά μεταφέρουν αντιαρματικές πλάκες με σκοπό να ενισχύσουν τον φράχτη στον Έβρο. Βίντεο δείχνει πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να ρίξουν τον φράχτη και τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν με δακρυγόνα.

«Μπαρούτι» συνεχίζει να μυρίζει η κατάσταση στον Έβρο για μία ακόμη ημέρα με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που υποβοηθούνται από Τούρκους να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Τεταμένη ήταν και η χθεσινή (Σάββατο) μέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Το απόγευμα και συγκεκριμένα γύρω στις 19:30 ξεκίνησε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Στις ρίψεις συμμετείχαν και τα τουρκικά σώματα ασφαλείας.

Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής έως τις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Έβρου

Έγιναν δύο συλλήψεις

Οι Ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 745 περιπτώσεις

Για την περίοδο από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 της Κυριακής 8 Μαρτίου τα σωρευτικά στοιχεία είναι τα εξής:

Έχουν συλληφθεί 293 άτομα

Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 41.060 περιπτώσεις

Βίντεο δείχνει πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να ρίξουν τον φράχτη και τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν με δακρυγόνα.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο, οι μετανάστες δένουν σχοινιά στον φράχτη και τραβάνε προκειμένου να τον ξηλώσουν πάντα σε συνεργασία των τουρκικών αρχών. 

{https://twitter.com/akrokentrwos/status/1236597221702930432?s=20}

Ό,τι ζημιά έχει γίνει πάντως στον φτάχτη στον Έβρο, οι ελληνικές αρχές ήδη την έχουν αποκαταστήσει και ο φράχτης ενισχύεται.

NETWORK