Ελλάδα

Κορονοϊός Ελλάδα: 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Κορονοϊός Ελλάδα: 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Επιδημική έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφηκε σε κρουαζιερόπλοιο, με 383 επιβαίνοντες, που βρίσκεται αρόδο στον Πειραιά.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, άλλα 20 κρούσματα καταγράφηκαν σε κρουαζιερόπλοιο, με 383 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 33 Έλληνες είναι μέλη πληρώματος. Το σύνολο των επιβαινόντων, που είναι 13 εθνικοτήτων, ελέγχθηκε από τον ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, είχε ναυλωθεί από εταιρεία με έδρα τη Μάλτα, προκειμένου να μεταβεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου για να μεταβεί από τον Πειραιά στο Τσεσμέ της Τουρκίας, με τους 33 Έλληνες μέλη του πληρώματος, για να παραλάβει 350 άτομα, πληρώματα διαφόρων ειδικοτήτων 13 εθνικοτήτων και να τους μεταφέρει στην Ισπανία, όπου θα μετατρεπόταν σε πλωτό ξενοδοχείο.

Το πλοίο έφθασε στις 14 Μαρτίου στην Ισπανία, όπου οι αρχές της χώρας αρνήθηκαν την παραμονή του και ζήτησαν να αποχωρήσει. Το πλοίο κατευθύνθηκε στο Τσεσμέ, όπου όμως και οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν στο πλοίο να δέσει και να αποβιβάσει επιβαίνοντες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

NETWORK