Ελλάδα

Καμπανάκι από τους νεφροπαθείς: Εξαρτάται η ζωή μας - Καμία ενημέρωση από ΕΟΔΥ

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Χωρίς καμία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ παραμένει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Νεφροπαθών, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο Dikaiologitika news ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου, Γρηγόρης Λεοντόπουλος. Συναγερμός μετά τα δεκάδες κρούσματα σε κλινική στο Περιστέρι.

Οι ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν με τους δεκάδες νεφροπαθείς, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό και υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, έχουν ανεβάσει στα ύψη την αγωνία της διοίκησης του συλλόγου της ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των νεφροπαθών, που κάνουν μέσω του Dikaiologitika news έκκληση προς τους αρμόδιους για επίσημη ενημέρωση.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και το υπουργείο Υγείας για το τι ακριβώς έχει συμβεί και για το ποια πρόνοια έχει ληφθεί για τους ασθενείς», υποστήριξε ο κ. Λεοντόπουλος και συνέχισε «Ακούσαμε τον κ. Χαρδαλιά να λέει ότι σφραγίστηκε η κλινική και τον κλινικάρχη των «Ταξιαρχών» κ. Κοκκινάκη να δηλώνει ότι οι ασθενείς βρίσκονται σε καραντίνα σπίτι τους. Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους; Πού θα κάνουν αιμοκάθαρση; Η ζωή εμάς των νεφροπαθών εξαρτάται από αυτή τη διαδικασία. Έχουμε ζητήσει ενημέρωση και δυστυχώς μας έχουν αγνοήσει. Αύριο θα στείλουμε ξανά αίτημα και θα βγάλουμε και ανακοίνωση».

Εξαιρέθηκαν από την άδεια ειδικού σκοπού

Ο κ. Λεοντόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει και το παράπονο του Συλλόγου για το γεγονός ότι οι νεφροπαθείς δεν συμπεριελήφθησαν στις ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου με συνέπεια, όπως τόνισε, να μην μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού:

«Έχουμε μεγάλο παράπονο που δεν μας ενέταξαν σε αυτή την κατηγορία. Έχω περίπτωση νεφροπαθούς που είναι καθαρίστρια στην αστυνομία. Ζήτησε άδεια ειδικού σκοπού και δεν της την έδωσαν. Αν αυτή η γυναίκα νοσούσε από κορονοΐο θα μπορούσε να κολλήσει άλλους 15 στη μονάδα. Εμείς οι νεφροπαθείς αναγκαστικά ερχόμαστε σε επαφή μεταξύ μας αφού υποβαλλόμαστε σε αιμοκάθαρση ανά δύο ημέρες».

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελέας για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε κλινική στο Περιστέρι

Συναγερμός για πολλά κρούσματα κορονοϊού στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι

Κορονοϊός: 125 νεκροί - Συναγερμός για 55 νέα κρούσματα σε υγειονομικές δομές