Πολιτική

Αυλωνίτης: Το συνέδριο μπορεί να άρει την έκπτωση Κασσελάκη

Αυλωνίτης: Το συνέδριο μπορεί να άρει την έκπτωση Κασσελάκη
«Aς αποδεχτούμε το αποτέλεσμα, έστω κι αν η ψηφοφορία δεν είναι απολύτως νόμιμη», σχολίασε ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης ερωτηθείς για τους «87» και την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να εκπέσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Την άποψη πως «τo Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο» και επομένως «μπορεί να λάβει απόφαση άρσης της έκπτωσης Κασσελάκη μέχρι την εσωκομματική μάχη» έξεφρασε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης τονίζοντας πως έστι δεν θα έμενε «ακέφαλο το κόμμα», 

Όπως ισχυρίστηκε, η Κεντρική Επιτροπή έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα να ορίζει την Πολιτική Γραμματεία, η οποία διορίζει την Οικονομική Επιτροπή.

«Εδώ όμως έχουμε μια συντρέχουσα αρμοδιότητα. Δηλαδή και η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να ψηφίσει, να βγάλει απόφαση περί εκπτώσεως, περί άρσεως της εμπιστοσύνης του Προέδρου. Όμως αυτή τίθεται υπό την έγκριση και του άλλου συναρμόδιου οργάνου, δηλαδή του Συνεδρίου που και αυτό μπορεί, να θέσει πρόταση άρσεως της εμπιστοσύνης στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής».

«Είμαι απόλυτος σε αυτό και η άποψη αυτή έχει αρχίσει να διαφαίνεται και από τη γραφίδα συνταγματολόγων και λοιπών», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται τη διαδικασία της έκπτωσης»

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπή να εκπέσει ο Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε πως «το να δημιουργείς προσκόμματα τέτοιου είδους στον πρόεδρο του κόμματος για να μη συμμετάσχει στις εκλογές, σημαίνει ότι είσαι αποφασισμένος να δημιουργήσεις αυτά τα προβλήματα, έτσι ώστε να μην συμμετάσχει ο Στέφανος Κασελάκης, ο οποίος χρημάτισε 11 μήνες πρόεδρος».

«Οι δημοσκοπικές προβλέψεις δείχνουν ότι δεν δέχεται ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη διαδικασία έκπτωσης, γιατί φαίνεται ότι εκλέγεται από 150.000 κόσμο στις τελευταίες εκλογές και πέρυσι το Σεπτέμβριο και τον ρίχνεις με μια ομάδα, ένα όργανο που λέγεται Κεντρική Επιτροπή όπου μπήκαν άνθρωποι οι οποίοι ούτε καν τους γνωρίζουν, ούτε έχουν συμμετάσχει σε διαδικασίες.

 »Μερικοί δε εξ αυτών σίγουρα ψήφισαν με το τηλέφωνο. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι ό,τι καλύτερο, δεν είναι ό,τι δημοκρατικότερο».