Ελλάδα

Κορονοϊός: Νέο ύποπτο κρούσμα στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι

Κορονοϊός: Νέο ύποπτο κρούσμα στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι
Νέο ύποπτο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV.

Σύμφωνα με το Open πρόκειται για έναν υπερήλικα, ηλικίας 100 ετών, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ελπίς.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας από τους 39 γιατρούς που ελέχθησαν από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι».

Ο εξωτερικός γιατρός, ο οποίος είναι ασυμπτωματικός, παρακολουθούσε περίπου 50 ασθενείς σε δύο διαφορετικά ιατρεία, σύμφωνα με την ιχνηλάτηση των τελευταίων ημερών. Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο γιατρός πραγματοποιούσε μικροχειρουργικές επεμβάσεις, παρόλο που αυτό επιτρέπεται μόνο για επείγουσες περιπτώσεις.

37 θετικοί στον κορονοϊό, ανάμεσά τους έξι νεφροπαθείς

Μέχρι στιγμής στην κλινική που βρίσκεται στα δυτικά προάστια, έχουν προκύψει 37 θετικά κρούσματα, 17 αφορούν εργαζόμενους και τα υπόλοιπα ασθενείς. Συνολικά από τους 226, 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Οπως επισήμανε ο Σ. Τσιόδρας ο οποίος βρέθηκε εκτάκτως στην κλινική, οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ οι 17 θετικοί εργαζόμενοι ειναι σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη.

«Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για covid - 19 Σωτήρης Τσιόδρας που βρέθηκε νωρίτερα στη συγκεκριμένη κλινική.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19. Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ασθενείς που είχαν ραντεβού για αιμοκάθαρση σήμερα, πήγαν το πρωι στην κλινική στο Περιστέρι. Αναμένεται ωστόσο, μετά το σφράγισμα της κλινικής χθες, οι ασθενείς να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.