Ελλάδα

Η αποκάλυψη του στρατηγού Ζιαζιά για τον Έβρο

Η αποκάλυψη του στρατηγού Ζιαζιά για τον Έβρο
Όλο το παρασκήνιο των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στον Έβρο, και τον ποταμό Έβρο αποκαλύπτει ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Δείτε τι είπε ο στρατηγός και τι δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον στρατηγό Ζιαζιά, αφού απέσυραν τους μετανάστες στον Έβρο, έφεραν ειδικό τμήμα της αστυνομίας τους που δρα ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Κατά τον ίδιο, οι Τούρκοι τοπογράφοι, είπαν ότι τα σύνορά τους είναι πιο μέσα από την πραγματικότητα στην περιοχή του Έβρου, σημείωσε ο στρατηγός μιλώντας στο Open.

«Τούρκικο ποδάρι δεν πάτησε στον Έβρο. Τούρκικο ποδάρι δεν κατείχε ούτε μια στιγμή ελληνικό έδαφος, όπως υποστηρίζουν μερικοί νεοπατριώτες», ξεκαθάρισε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

«Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις πρέπει να μείνουν στην άκρη, όσοι θέλουν να παίξουν, να παίξουν με τίποτα άλλο, όχι με τα εθνικά μας θέματα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: Ο στρατός μας επιτελεί το καθήκον μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

 Δείτε το βίντεο:

Χρυσοχοΐδης: Κανένας εφησυχασμός για τον Έβρο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του στον Έβρο, δήλωσε:

«Το ότι είμαι στον Έβρο σήμερα δεν αποτελεί είδηση πια. Εδώ χτυπάει η καρδιά της πατρίδας. Εδώ φυλάσσονται σύνορα. Συντονίζουμε το έργο της ασφάλειας και της προστασίας των συνόρων σε καθημερινή βάση.

Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία.

Με εντολή και ταυτόχρονα συντονισμό του Πρωθυπουργού υλοποιούμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία.

Δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας «ανησυχεί» διαρκώς: η ασφάλεια μας. Για τον λόγο αυτό ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν.

Θα τους αντικαταστήσουμε αυτούς με τους 400 συνοριοφύλακες, που όπως γνωρίζετε, εδώ και πολλούς μήνες έχουμε προσλάβει, αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να τους εκπαιδεύσουμε. Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν θα έχουν εκπαιδευτεί οι συνοριοφύλακες αυτοί και αναλάβουν υπηρεσία, οι αστυνομικοί που τώρα υπηρετούν εδώ θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις υπηρεσίες τους.

Επαναλαμβάνω, με σχέδιο και στρατηγική φυλάσσουμε τα σύνορά μας και διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας.

Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας.

Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι φύλακες είναι εδώ. Οι δυνάμεις του Frontex είναι εδώ και η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής γιατί η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί».

NETWORK