Ελλάδα

Βίντεο δείχνει αστυνομικούς να βάζουν μολότοφ σε τσάντα κατά τη διάρκεια προσαγωγής και προκαλεί ερωτηματικά

Βίντεο δείχνει αστυνομικούς να βάζουν μολότοφ σε τσάντα κατά τη διάρκεια προσαγωγής και προκαλεί ερωτηματικά
Ένα βίντεο από προσαγωγή που πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΟΕΕ, το οποίο δείχνει αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ να «φορτώνουν» ενοχοποιητικά στοιχεία στον προσαχθέντα διαδηλωτή, προκαλεί ερωτηματικά.

Οι αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που αποχωρούσαν από τη συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν είχε προηγηθεί κανένα επεισόδιο αλλά η συγκέντρωση διαλύονταν ειρηνικά μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας.

Ο Θάνος Πλεύρης, ερωτήθηκε στο Open σχετικά και αιφνιδιάστηκε. Στη συνέχεια ρώτησε «Ποια φύτεψε στο σάκο του μολότοφ;», με τον δημοσιογράφο να απαντά «μια εικόνα χίλιες λέξεις, το συγκεκριμένο βίντεο».

«Θα απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ. και αυτά μπορεί να είναι κατασχεμένο υλικό και δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη μηχανή είναι αστυνομική με πινακίδες άλλες» ανέφερε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Πλεύρης.

Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις προσαγωγές, τα συγκεκριμένα άτομα μπήκαν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου και άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες το μηχανάκι είναι από εκείνα που χρησιμοποιεί η Ομάδα Δράση.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως τα κοντάρια και το μπουκάλι με το υγρό ήταν αντικείμενα που βρήκαν οι αστυνομικοί σε κρυψώνα όπου τα είχαν βάλει οι άγνωστοι που τους επιτέθηκαν.

Τέλος οι αστυνομικοί έβαλαν τα αντικείμενα στα σακίδια για να τα μεταφέρουν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να γίνει έλεγχος.