Ελλάδα

Κορονοϊός Ελλάδα: Εφαρμογή για τα μέτρα και την επικινδυνότητα ανά περιοχή από τις 25/9

pixabay pixabay
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, αποκάλυψε ότι από τις 25 Σεπτεμβρίου θα δημιουργηθεί εφαρμογή για τα μέτρα που λαμβάνονται ανά περιοχή, καθώς και για την επικινδυνότητα ανά περιοχή.

Πρόκειται για την εφαρμογή στην οποία είχε αναφερθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είχε αναφέρει ότι αναπτύσσεται μια εφαρμογή από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας στην οποία θα μπορεί κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να μαθαίνει τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του.

Ο κ. Πέτσας είπε χαρακτηριστικά πως η Περιφέρεια Αττικής και ειδικά το κέντρο της Αθήνας βρίσκονται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο.

Το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε, πρόσθεσε και τόνισε: «Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά».

Μαγιορκίνης: Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στα lockdown που εφαρμόζονται κατά περίπτωση σε άλλες χώρες. Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική, τόνισε, καθώς ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων είναι 5 ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται.

Η επίδραση των νέων μέτρων θα φανεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Σημαντικό είπε ότι είναι να τονιστεί ότι υπάρχει αποφυγή οριζόντιων μέτρων, αλλά τοπικού χαρακτήρα.

Με αφορμή τα γεγονότα στη Μαδρίτη, είπε ότι σημαντικό είναι όλοι να οπλιστούμε με υπομονή και συμπόνοια, να μην παρασύρει η κόπωση σε φανατισμό.

Δείτε πώς θα λειτουργεί η νέα πλατφόρμα εδώ.