Ελλάδα

Νέο μπλακ άουτ στο σύστημα του υπουργείου Μεταφορών: Δεν εκδίδονται άδειες κυκλοφορίας οχημάτων

Photo: eurokinissi Photo: eurokinissi
Μεγάλη η ταλαιπωρία των πολιτών στις κατά τόπους διευθύνσεις μεταφορών των περιφερειών ανά τη χώρα, καθώς το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν λειτουργεί εδώ και μερικές ημέρες καθιστώντας αδύνατη την έκδοση αδειών κυκλοφορίας και τις μεταβιβάσεις οχημάτων.

Δεν εκδίδουν άδειες κυκλοφορίας οχημάτων οι κατά τόπους υπηρεσίες μεταφορών στις περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα, καθώς το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν λειτουργεί.

Το πρόβλημα επισήμαναν αναγνώστες στο Dikaiologitika News και έπειτα από επικοινωνία με την Περιφέρεια Αττικής το επιβεβαίωσαν.

Το σύστημα έχει πέσει από την περασμένη Τετάρτη 30/9 και είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες σε θέματα όπως την έκδοση άδειας κυκλοφορίας σε νέα οχήματα, τη μεταβίβαση οχήματος, την αλλαγή λόγω φθοράς, κλοπής ή απώλειας κ.ά.

Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι μεγάλη καθώς λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό στην Αττική η εξυπηρέτηση γίνεται κατόπιν ραντεβού, τα οποία εκ των πραγμάτων λόγω του προβλήματος στο σύστημα ακυρώνονται.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καταβάλλονται προσπάθειες να επαναφέρουν το σύστημα αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό. Έτσι το black out στις Διευθύνσεις Μεταφορών όλης της Ελλάδας συνεχίζεται, άγνωστο μέχρι πότε.

Αποτέλεσμα είναι να καθυστερούν οι παραδόσεις καινούριων και μεταχειρισμένων οχημάτων λόγω του προβλήματος, αλλά και οι μεταβιβάσεις ιδιωτών που έχουν πουλήσει το αυτοκίνητό τους.

Πρόκειται για το δεύτερο μπλακ άουτ στο online σύστημα του ΥΜΕ μέσα σε λίγο διάστημα. Είχε τεθεί εκτός λειτουργίας και στις 11 Αυγούστου. Τότε είχε πέσει για δύο ημέρες, ενώ τώρα ήδη μετράει τρεις.

Πατούλης: Να εκσυγχρονιστεί άμεσα το σύστημα

Τον άμεσο εκσυγχρονισμό του μηχανογραφικού συστήματος από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, «ώστε να καταστεί αξιόπιστο και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, την διαλειτουργικότητα», ζητά ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με επιστολή προς τον υπουργό Κ. Καραμανλή.

Αφορμή αποτέλεσε η ανεπάρκεια του «απαρχαιωμένου και δυσλειτουργικού» όπως το αποκαλεί, μηχανογραφικού σύστηματος, να εξυπηρετήσει τους συναλλασσόμενους, με τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής για αιτήματα που αφορούν άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας, καθώς έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το on line πληροφοριακό σύστημα από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πατούλης, με επανειλημμένες παρεμβάσεις του έχει επισημάνει την επιτακτική ανάγκη εκσυγχρονισμού του συστήματος με αφορμή ανάλογη βλάβη που είχε σημειωθεί τον περασμένο Αύγουστο. Σε επιστολή προς τον Κ. Καραμανλή, υπογράμμιζε πως η αύξηση των περιστατικών βλαβών στο σύστημα το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύει την ανάγκη εκσυγχρονισμού του, προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και ένας αδιάβλητος και αποτελεσματικός τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών.

Σε μήνυμα του, ο περιφερειάρχης ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων πολιτών, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, το οποίο «καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα».