Ελλάδα

Βόλος: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας σε βενζινάδικο

eurokinissi eurokinissi
Σκηνές από αστυνομική ταινία την Τρίτη, με καταδίωξη δύο επίδοξων ληστών, που επέβαιναν σε κλεμμένη μηχανή μεγάλου κυβισμού στον Βόλο, τη Νέα Αγχίαλο και τον Αλμυρό.

Οι δύο δράστες τράπηκαν κακήν κακώς σε φυγή από πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λαρίσης, όταν κατά τη ληστεία παρουσιάστηκε οδηγός φορτηγού στο προαύλιο του βενζινάδικου για να εφοδιάσει την επιχείρηση με καύσιμα.

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», ο 25χρονος υπάλληλος, που έπεσε θύμα απειλής με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, ώστε να τους δώσει τις εισπράξεις πρόλαβε και ήχησε έγκαιρα τον συναγερμό.

Ο ένας εκ των δύο δραστών τελικά ακινητοποιήθηκε περίπου δύο ώρες αργότερα, κοντά στο αποστακτήριο Αποστολάκη έπειτα από πτώση τους στη γέφυρα Αϊδινίου, που είναι κατεστραμμένη, ενώ ο δεύτερος αναζητείται.

Στο Αϊδινί οι δύο δράστες προφανώς δεν γνώριζαν ότι η γέφυρα έχει καταστραφεί μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του κυκλώνα "Ιανός" με αποτέλεσμα να πέσουν στο κενό από ύψος, όμως δε το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να τρέχουν πεζοί. Τελικά ο ένας ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του και στη συνέχεια κάλεσε σε βοήθεια πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, καθώς ήταν τραυματισμένος με κάταγμα στο πόδι. 

Ο επίδοξος ληστής είναι Έλληνας ηλικίας 24 ετών και έχει απασχολήσει τις Αρχές με άλλες υποθέσεις με ναρκωτικά και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Βόλου.

Οι έρευνες για τον δεύτερο δράστη συνεχίζονται.