Ελλάδα

Σύλληψη δύο Ελλήνων για κατασκοπεία στη Ρόδο

Σύλληψη δύο Ελλήνων για κατασκοπεία στη Ρόδο
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων, για υπόθεση κατασκοπείας (παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. και του Α.Ν. 376/1936 περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία, σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από τους συλληφθέντες, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου και ο δεύτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στο νησί της Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας από τους συλληφθέντες που εργαζόταν, ως μάγειρας, στο πλοίο της γραμμής Ρόδος – Καστελόριζο, το καλοκαίρι που η ένταση με την Τουρκία ήταν στο «κόκκινο» και στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί πολεμικά πλοία, όταν το καράβι του περνούσε από την περιοχή τα έβγαζε φωτογραφίες.

Τις φωτογραφίες αυτές τις έστελνε στον δεύτερο Έλληνα που κατηγορείται και ο οποίος δούλευε στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο.