Ελλάδα

Nα ανοίξουν οι ιεροί Ναοί σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας

intime intime
Mε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 277 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία & Πολιτιστικοί Φορείς, διατυπώνουν έντονα το αίτημα χιλιάδων πιστών να ανοίξουν οι ιεροί Ναοί σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας

Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία κοινοποιούν στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και σε όλους τους Σεβασμιότατους Ιεράρχες της ελλαδικής επικράτειας, ζητούν να ανοίξουν οι Ιεροί Ναοί με την αρχή της αναλογικότητας, σύμφωνα δηλαδή με τα μέτρα που τηρούνται και σε άλλους χώρους που είναι ήδη ανοιχτοί.

Τα Σωματεία διαμαρτύρονται κάνοντας λόγο για περιορισμό του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και λατρεία και εκφράζουν την αγανάκτηση του ελληνικού λαού.

«Δημιουργήθηκε η πεποίθηση σε όλους μας ότι η Ελληνική Πολιτεία μάς αντιμετώπισε με εμπαιγμό και περιφρόνηση: Περιφρόνηση πρωτίστως προς τους Ποιμένες μας, προς τον Αρχιεπίσκοπο, τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και την εν γένει Ιεραρχία και, φυσικά, προς όλο τον πιστό λαό».

Κλείνοντας, ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να ανοίξουν οι Ναοί ώστε να υποδεχτούν τους πιστούς, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της διασποράς.