Ελλάδα

Τουλάχιστον 65 προσαγωγές για την εισβολή στο υπουργείο Υγείας υπέρ Κουφοντίνα

Τουλάχιστον 65 προσαγωγές για την εισβολή στο υπουργείο Υγείας υπέρ Κουφοντίνα Φωτογραφία: eurokinissi
Περίπου 65-70 άτομα συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά το πρωί της Πέμπτης έξω από το Υπουργείο Υγείας για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με το OPEN.

Οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν πανό και πέταξαν φέιγ βολάν, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού θα προσαχθούν όλοι στη ΓΑΔΑ.

{https://twitter.com/Rioter00058079/status/1362276249784172545?s=20}

«Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας από αλληλέγγυους και αλληλέγγυες στον Δ. Κουφοντίνα. Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα» έγραψαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου».

{https://twitter.com/Rioter00058079/status/1362272559937581063?s=20}

Στην προσαγωγή όλων όσοι συμμετείχαν σε αιφνιδιαστική κίνηση στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, σε ένδειξη συμπαράστασης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, προχώρησε η Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 65-70 ατόμων συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας πετώντας τρικάκια και ανοίγοντας πανό για τον Κουφοντίνα.

Στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο της εισόδου του κτιρίου, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις. Οι αλληλέγγυοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη ΓΑΔΑ.

Στην Εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας, είναι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας. Ο «Λουκάς» της «17 Νοέμβρη» εισήχθη για νοσηλεία στις 25 Ιανουαρίου, και ενώ είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 8 του ίδιου μήνα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχε δεχτεί την επίσκεψη της δικηγόρου του, Ιωάννας Κούρτοβικ, που παρουσίασε μια πολύ άσχημη κατάσταση του εντολέα της, ο οποίος με το ζόρι μπορούσε να επικοινωνεί με το περιβάλλον, όπως ανέφερε η ίδια.

Το επόμενο βήμα, ήταν η λύση της ΜΕθ, ενώ είχε δηλώσει ότι δεν υποχωρεί, έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό.

Το μόνο που είχε δεχτεί μέχρι τώρα ήταν φυσιολογικός ορός και η συζήτηση που είχε με τη συνήγορό του ήταν ότι δε θα δεχτεί καμία πράξη υποχρεωτικής σίτισης από τους ιατρούς.