Ελλάδα

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Τον χτυπούσαν 2,5 λεπτά ανελέητα, ομόθυμη καταδίκη από την αντιπολίτευση (vid)

INTIME INTIME
Νέο σοκαριστικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό της ομάδας Δράσης που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη νέα Σμύρνη.

Όπως φαίνεται στα πλάνα από ψηλά, τη στιγμή που τα μηχανάκια της ομάδας Δράση προσπαθούν να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών, ένας από αυτούς τρέχει, τον ρίχνει κάτω από τη μηχανή και τότε δεκάδες άλλοι καταφθάνουν και αρχίζουν να τον χτυπούν για περίπου ένα λεπτό.

Ο αστυνομικός φαίνεται στη συνέχεια του βίντεο να παραμένει ακίνητος στο οδόστρωμα με κόσμο να συγκεντρώνεται ξανά γύρω του για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί.

Δείτε το βίντεο από το 2.25 μέχρι το 5.00:

Ο αστυνομικός έχει διακομισθεί στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ, τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά τον τραυματισμό του, ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Καρέ καρέ η επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό από τις Σέρρες

Σοκαριστικά είναι τα βίντεο με τον αστυνομικό να δέχεται σοκαριστική επίθεση από πλήθος διαδηλωτών. Εκεί ωστόσο ένας εκ των κουκουλοφόρων που βρίσκεται σε απόσταση, αλλά πλάτη στους αστυνομικούς, τρέχει με ταχύτητα προς την τελευταία μηχανή και με γρήγορες κινήσεις ρίχνει κάτω τον 27χρονο αστυνομικό, με το όνομα Αγγελος και καταγωγή από τις Σέρρες. Εκεί αρχίζει να τον κλωτσάει και σε δευτερόλεπτα δεκάδες άτομα άρχισαν να τον χτυπούν με μανία, είτε με τα πόδια, είτε με καδρόνια και άλλα αντικείμενα, σε μία επίθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

{https://twitter.com/human_wannabe_/status/1369339251805065223?s=20}

{https://twitter.com/Agisilaos_K/status/1369343416333697029?s=20}

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Πέντε τραυματίες αστυνομικοί - 16 συλλήψεις και 11 προσαγωγές

Δεκαέξι συλλήψεις έγιναν συνολικά από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των χτεσινών σοβαρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι συνολικά πέντε. Οι τρεις παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες. Ειδικά για τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τον οποίο τραυμάτισαν σοβαρά οι κουκουλοφόροι στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, όπου παρέμεινε αιμόφυρτος πάνω από μισή ώρα, όπως φαίνεται σε βίντεο της επίθεσης, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έγινε γνωστό ότι ευτυχώς δεν έχει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό όργανο, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και αναμένεται ότι σύντομα θα αναρρώσει.

Στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζουν δολοφονική την επίθεση, καθώς οι δράστες χτυπούσαν ανελέητα τον αστυνομικό, με ξύλα και κλωτσιές για περίπου 2,5 λεπτά. Όπως λένε, τον έσωσε το γεγονός ότι δεν του έβγαλαν το κράνος από την πρώτη στιγμή, αλλά φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς και σε όλο το σώμα. Τον τραυματία επισκέφθηκαν, χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους γιατρούς, ενώ συνομίλησαν μαζί του και του ευχήθηκαν καλή ανάρρωση.

astynomia488

Σε ό,τι αφορά τα χτεσινά επεισόδια, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, και ειδικά για κάποια βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αφορούν στη συμπεριφορά των αστυνομικών, καθώς και καταγγελίες για βία, θα γίνει μια συνολική αποτίμηση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ήταν οι ενδεδειγμένες συνολικά.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛ.ΑΣ, δια μέσου του εκπροσώπου της Θεόδωρου Χρονόπουλου, συνιστά ψυχραιμία από όλες τις πλευρές, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, που ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την περασμένη Κυριακή, από αστυνομικούς, υπόθεση για την οποία είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ και προκαταρκτική έρευνα με εντολή εισαγγελέα.

Καταδίκη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

astynomia480

Ομόθυμη καταδίκη του άγριου ξυλοδαρμού αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη από τους εκπροσώπους των κομμάτων στη Βουλή.

Σε καταδίκη των χθεσινών βίαιων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη που είχαν ως αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό ενός αστυνομικού προχώρησαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι εκπρόσωποι των κομμάτων, επιρρίπτοντας ωστόσο εκατέρωθεν ευθύνες για την πυροδότηση του πολιτικού κλίματος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης ζήτησε «να σταματήσει μια μειοψηφία αστυνομικών υπό τον Μ. Χρυσοχοίδη να επιδίδεται σε επιδρομές βίας και ρεβανσισμού» και προέτρεψε την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει στήριξη στην τρομοκρατία και τους προβοκάτορες. «Η ενότητα εμπνέεται και δεν διατάσσεται» σχολίασε για το χθεσινό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη μετά τα βίαια περιστατικά.

astynomia459

Να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά κάλεσε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για διχαστικό κλίμα που έχει δύο υπευθύνους. «Είχαμε προειδοποιήσει για νέα σκηνικά έντασης και τώρα ο πρωθυπουργός κάνει διαγγέλματα και τρέχει να καλέσει τον κ Αλιβιζάτο» είπε ο κ Κατρίνης.

Για απαράδεκτο τραυματισμό αστυνομικού, που ωστόσο δεν δικαιώνει την κυβέρνηση που έδωσε «ρέστα» χθες με την καταστολή στα σοκάκια της Νέας Σμύρνης έκανε λογο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόουλος προσθέτοντας ότι δεν θα περάσει η συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος ότι έχει ευθύνη για την διασπορά της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση κλειδώνει τον κόσμο στα σπίτια, απαγορεύει τις διαδηλώσεις και φέρνει νομοσχέδια κοινωνικής αναταραχής» είπε από το Μέρα 25 ο Κρίτων Αρσένης, ενώ από την Ελληνική Λύση ο Κωσταντίνος Χύτας έκανε λόγο για υποκρισία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό, που γλίτωσε από θαύμα.

Να περάσουμε ξεκάθαρο μήνυμα όχι στον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας, ζήτησε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, εκτιμώντας ωστόσο ότι τα χθεσινά γεγονότα ήταν σαν μια προαποφασισμένη προφητεία καθώς είχαν προηγηθεί δηλώσεις που προλείαναν το έδαφος για το κλίμα που πυροδοτήθηκε, ενώ έκανε λόγο για fake news της Αυγής ότι οι φθορές σε αυτοκίνητο σταθμευμένο στην Πανόρμου προκλήθηκαν από αστυνομικούς.