Ελλάδα

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ομόφωνα ένοχος ο Μανώλης Καλομοίρης

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ομόφωνα ένοχος ο Μανώλης Καλομοίρης
Την ενοχή του 30χρονου γιου του Λευτέρη Καλομοίρη χωρίς ελαφρυντικό, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας του Γιώργου Ξυλούρη τον Μάιο του 2020 από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής αποφάσισε σήμερα ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. 

Συγκεκριμένα ο 30χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης κατά την διάρκεια επεισοδίου πυροβόλησε και σκότωσε τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει από το να μπει στο σπίτι για να βρει τον γιο του, Μανώλη. Στη συνέχεια ο Μανώλης Καλομοίρης βλέποντας τον πατέρα του να κείτεται νεκρός, άδειασε τις σφαίρες από το πιστόλι των 9mm στο σώμα του 30χρονου κτηνοτρόφου.

Ο Εισαγγελέας τόνισε ότι δεν δικαιολογείται ελαφρυντικό «εν βρασμώ ψυχής» για τον κατηγορούμενο καθώς είχε πάρει το όπλο πριν από τη συμπλοκή του πατέρα του με τον Γιώργο Ξυλούρη.

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας παρουσίασε τα γεγονότα επισημαίνοντας ότι ο Γιώργος Ξυλούρης πυροβόλησε τον Λευτέρη Καλομοίρη κατά τη διάρκεια της πάλης τους και ότι ο Μανώλης Καλομοίρης πυροβόλησε τον Γιώργο Ξυλούρη επτά φορές με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

«Αισθανόταν ότι ο Καλομοίρης τον είχε ξεφτιλίσει. Πήρε το όπλο του, στόχος του ήταν να βρει τον κατηγορούμενο όχι τον Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει και κατά αυτή την προσπάθεια συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να πυροβολείται ο Καλομοίρης κατά τη διάρκεια της πάλης και να πέφτει νεκρός. Αν ο Ξυλούρης είχε πρόθεση να τον σκοτώσει θα το είχε κάνει από την αρχή» τόνισε ο εισαγγελέας.

Ο κατηγορούμενος όπως είπε ο εισαγγελέας «το όπλο που πήρε εξαρχής και το είχε ανά χείρας το προόριζε για τον Ξυλούρη. Τον πυροβόλησε 7 φορές».