Ελλάδα

Αναζωπύρωση της φωτιάς στα Μέγαρα Αττικής: Εκκενώνεται ο οικισμός Παπαγιαννέικα

Αναζωπύρωση της φωτιάς στα Μέγαρα Αττικής: Εκκενώνεται ο οικισμός Παπαγιαννέικα
Την εντολή έδωσε η Πυροσβεστική τονίζοντας ότι πρόκειται για οργανωμένη απομάκρυνση.

Eντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα δόθηκε πριν από λίγο, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας συνεχίζει να μαίνεται έχοντας φτάσει μέχρι τα Μέγαρα Αττικής.

Την τελευταία ώρα παρατηρείται αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην περιοχή Πευκενέας στα Μέγαρα. Γι' αυτό δόθηκε εντολή και σε επίγεια και σε εναέρια μέσα να μπορέσουν να φτάσουν και να σβήσουν τις φλόγες . Υπάρχουν διαστήματα όπου αυξάνεται η ένταση των ανέμων με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι αναζωπυρώσεις.

Οι κάτοικοι απομακρύνονται με ασφάλεια, την ώρα που η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες σε Αιγειρούσες, Πευκενέα, Παρασκευά, Χάνι Δερβένι και εκεί επιχειρούν οι δυνάμεις.

Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι ενώ ανά διαστήματα παρατηρούνται ισχυρές ριπές. Όσον αφορά στα εναέρια μέσα, επιχειρούν εκ περιτροπής 8 καναντέρ, 10 αεροσκάφη πεζετέλ και τρία ελικόπτερα, το ένα από τα οποία είναι συντονιστικό.

Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται και έχει φτάσει μέχρι τα Μέγαρα Αττικής
Εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα έδωσε πριν λίγη η ώρα η Πυροσβεστική, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας εξακολουθεί να μαίνεται και έχει φτάσει μέχρι τα Μέγαρα Αττικής. Την ίδια στιγμή τα πύρινα μέτωπα είναι πολλά και συνεχώς ξεσπούν νέες αναζωπυρώσεις.

Αναλυτικότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο είναι ισχυρές καθώς επιχειρούν 278 πυροσβέστες και 89 οχήματα, ενώ εναερίως συνδράμουν 8 Canadair, 10 Πετζετέλ, 2 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονισμού. Εναέριες και επίγειες δυνάμεις επικεντρώνονται σε δύο μέτωπα, αυτό στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος και στο Χάνι Δερβενίου.

Όσον αφορά τους ανέμους πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ στην εντολή του Π.Σ. για την εκκένωση τονίζεται πως πρόκειται για οργανωμένη απομάκρυνση.

Τις τελευταίες δύο ημέρες η Κορινθία και η Δυτική Αττική, βρίσκονται σε πύρινο κλοιό και μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ έχουν καεί και περιουσίες