Ελλάδα

«Είχα κάνει εξετάσεις» λέει η γυναίκα που υπέστη περικαρδίτιδα μετά το εμβόλιο της Pfizer (βίντεο)

screenshot screenshot
«Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι είναι από το εμβόλιο» ανέφερε η Ιωάννα Αλυσσανδράτου, η γυναίκα που υπέστη περικαρδίτιδα αφού είχε ολοκληρώσει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. 

«Από την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν τα συμπτώματα. Ξεκίνησε πυρετός, κατάπτωση, πόνος, μυαλγία και καταλήξαμε στον οξύ πόνο με ένα έντονο ταυτόχρονο κάψιμο στο στήθος το οποίο παρέπεμπε ότι υπήρχε πιθανότητα εμφράγματος». Η Ιωάννα Αλυσσανδράτου απευθύνθηκε άμεσα στα επείγοντα του Ωνασείου.

«Δεν γνωρίζουμε πως θα λειτουργήσει από τη στιγμή που είναι το πρώτο περιστατικό που καταγράφομαι ότι μου το έκανε ο εμβολιασμός. Αν δεν ήμουν ένας ασθενής που είχα ένα θέμα υγείας κι ήμουν ένας άνθρωπος που ήμουν υγιής, μπορεί να μην πήγαινα στο νοσοκομείο. Μπορεί να είμαι το πρώτο που είχε τόσο οξύ πόνο και όλοι οι άλλοι να θεωρούσαν ότι είχαν ένα στομαχόπονο κάτι άλλο και να μην έτρεχαν σε κάποια κλινική».

Ερωτώμενη σχετικά με την κατάστασή της σήμερα, ανέφερε «Απ' ό,τι μου λένε οι γιατροί μου εδώ είναι κάπως νωρίς. Είναι στάσιμη ακόμα η κατάσταση συνεχίζω την αγωγή μου και θα επανελεγχθώ την επόμενη εβδομάδα. Δεν σχετίζεται με το θέμα της πνευμονικής υπέρτασης. Υπάρχουν περιστατικά και στο Ισράηλ που δεν έχουν προϋπάρχοντα νοσήματα όλοι αυτοί. Δεν συνηθίζεται οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση να έχουν περισυλλογή υγρού στο περικάρδιο».