Ελλάδα

Συναγερμός για φωτιά στην Αίγινα, βίντεο από τον Γιάνη Βαρουφάκη (εικόνες)

Συναγερμός για φωτιά στην Αίγινα, βίντεο από τον Γιάνη Βαρουφάκη (εικόνες) Φωτογραφία: ertnews.gr
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε στην Αίγινα στην περιοχή Βροχεία το απόγευμα της Τρίτης (01/06), έσπευσαν δυνάμεις και από τον Πειραιά. Βίντεο ανέβασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Αίγινα ξέσπασε στις 16:30 το απόγευμα της Τρίτης (01/06), σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και  πυρκαγιά κατασβέτηκε γύρω στις 19:30. Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Βροχεία και επιτόπου βρέθηκαν 12 πυροσβέστες, με 6 οχήματα και αεροσκάφη. Επίσης, μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά επιπλέον 13 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 3 οχήματα. Βίντεο ανέβασε ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Σύμφωνα με πληροφορίες του «aeginaportal.gr», σημείο επιχείρησαν αρχικά τρία πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας και ένα καναντέρ, ενώ υπάρχουν συνεχόμενες αναζωπυρώσεις, σε σημεία που βρίσκονται σπίτια. Πρώτα οριοθετήθηκε μία πλευρά της φωτιάς κοντά σε περιοχή που βρίσκονται σπίτια. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών ήταν αναστατωμένοι και ζητούσαν από τον δήμο να κινητοποιήσει και υδροφόρες. Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1399738619305377794?s=20}

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καραγιάννης δήλωσε στις 19:30 ότι τα πτητικά μέσα αποχώρησαν, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε. Πρόσθεσε ότι στο σημείο παραμένουν όλες οι δυνάμεις για τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Βίντεο από την πυρκαγιά δημοσίευσε και ο γραμματάς του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στον λογαριασμό του στο Twitter:

{https://twitter.com/yanisvaroufakis/status/1399722226543439886?s=20}

Φωτογραφίες: eagineportal.gr