Ελλάδα

Πειραιάς: Ο 27χρονος Γάλλος χορευτής ήταν ζωντανός για... μέρες μέσα στην δεξαμενή

Πειραιάς: Ο 27χρονος Γάλλος χορευτής ήταν ζωντανός για... μέρες μέσα στην δεξαμενή
Οι αστυνομικοί οι οποίοι ερευνούσαν την άδεια υδατοδεξαμενή βάθους πέντε μέτρων στον Πειραιά, όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 27χρονος Γάλλος χορευτής Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ, έμειναν άφωνοι απ' όσα ανακάλυψαν.

Όπως φαίνεται, ο ατυχός χορευτής κατέγραψε τις τελευταίες του στιγμές στα τοιχώματα της δεξαμενής. «Here since 21.08.2020» έγραψε, δηλώνοντας ότι βρισκόταν σε αυτό το σημείο παγιδευμένος, από την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Παράλληλα, με κάθετες γραμμές μετρούσε τις ημέρες που περνούσαν χωρίς βοήθεια και φαίνεται ότι άντεξε χωρίς τροφή και νερό για οχτώ περίπου μέρες.

Όταν ένιωσε το τέλος του να πλησιάζει, ο χορευτής έγραψε: «Tried everything…», δηλάδη ότι «έκανα ό,τι μπορούσα…»

Όπως ανέφερε και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», έστειλε κι ένα μήνυμα στην οικογένειά του. «Love you family, papa, Rick, Tiffany» – «Αγαπώ την οικογένεια», χαράσσοντας τα ονόματα του πατέρα, του αδελφού του Ρικ και της αδελφής του Τίφανι.

Περίπου εννέα μήνες μετά την τραγωδία,  και συγκεκριμένα στις 7 Μαΐου, κάποια παιδιά που έπαιζαν στα μισογκρεμισμένα κτήρια της έπαυλης, βρήκαν το σκελετό του.

Το σημείο που... έγινε ο τάφος του, απείχε λίγα μέτρα από το πανδοχείο που έμενε, από τις 5 Ιουλίου που ήρθε στην Ελλάδα για διαλογισμό και γιόγκα.

Σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype με την εκπομπή, ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Τσιανάκας, ανέφερε:

«Ο Τζόις είχε μαρτυρικό θάνατο και αυτό πλήγωσε ανεπανόρθωτα την οικογένειά του, που ήρθε στην Ελλάδα για να λάβει τις απαντήσει που ζητούσε.

Από κάποια στοιχεία που βρέθηκαν στην υδατοδεξαμενή και ερευνούν οι Αρχές, δεν πιστεύουμε πως ήταν ατύχημα, θεωρώ πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις».