Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος, αμφισβητεί τα ευρήματα της Αστυνομίας, τα δύο αιτήματά του (βίντεο)

EUROKINISSI EUROKINISSI
Ολοκληρώθηκε η απολογία του 32χρονου συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ενώπιον του ανακριτή.

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 32χρονος καθ' ομολογία συζυγοκτόνος, μετά από την πολύωρη απολογία του στα δικαστήρια.

Στη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας ο δράστης απολογήθηκε με υπόμνημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews ο συνήγορος του προσκόμισε νέα στοιχεία τα οποία αξιολογήθηκαν δέοντος.

Κατά τις ίδιες πηγές η ανακριτική αρχή εξέτασε και άλλες πτυχές της υπόθεσης κυρίως όσον αφορά ενδεχόμενες περαιτέρω αξιόποινες ενέργειες του Μπαμπη Αναγνωστόπουλου, καθώς και το αν υπήρξε συνεργός ή τρίτο πρόσωπο που γνώριζε από την αρχή την πράξη του. 

«Ζητώ μια με΄γάλη συγγνώμη» είπε ο συζυγοκτόνος βγαίνοντας από τα δικαστήρια για να οδηγηθεί στη φυλακή. 

Ειδική μέριμνα στις φυλακές για να μη βρεθεί με «σκληρούς» ποινικούς

Με το που έγινε γνωστή η απόφαση της προφυλάκισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο 32χρονος πήρε τον δρόμο για τις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου μεταφέρθηκε άμεσα με ειδικά τζιπ της Ασφάλειας.

Ο συζυγοκτόνος θα βρεθεί τελικά σε κελί στην ειδική πτέρυγα των Γυναικείων Φυλακών. Όπως ανέφερε το «Mega» θα είναι μαζί με άλλους τρεις καταδικασθέντες για υποθέσεις ναρκωτικών και λαθρεμπορίου, ο ένας είναι, μάλιστα, σωφρονιστικός υπάλληλος. Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε ειδική μέριμνα από τους υπεύθυνους των φυλακών, ώστε ο πιλότος να μη βρεθεί μαζί με «σκληρούς» ποινικούς, προκειμένου να μη βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει. Θα προαυλίζεται, πάντως, μαζί με τους υπόλοιπους φυλακισμένους και θα ακολουθεί κανονικά όλο το πρόγραμμα των υπόλοιπων. 

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα περάσει την πρώτη του συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών, ώστε στη συνέχεια οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να φτάξουν το ψυχολογικό του προφίλ. Επίσης, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δε θα μπει σε καραντίνα 14 ημερών, λόγω κορονοϊού, καθώς έκανε τεστ, ενώ ήταν στη ΓΑΔΑ, με βάση το πρωτόκολλο που ισχύει για την πανδημία.

Τα δύο αιτήματα του συζυγοκτόνου 

Ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα προσπαθεί να πείσει ο 32χρονος συζυγοκτόνος και σ' αυτή την κατεύθυνση υπέβαλε δύο αιτήματα. 

  • Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα ΄ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι η κάρτα αφαιρέθηκε λίγο μετά τις 00:00 το βράδυ, ενώ η Καρολάιν δολοφονήθηκε μετά τις 04:00 το πρωί.
  • Την κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση του με την Καρολάιν.

Παραιτήθηκε ένας από τους συνηγόρους του συζυγοκτόνου

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, 22 Ιουνίου ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Βασίλης Σπύρου, παραιτήθηκε από την υπόθεση επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ωστόσο ο έτερος συνήγορος του 33χρονου, ο Αέξανδρος Παπαϊωαννίδης, έδωσε τις πραγματικές διαστάσεις αυτής της εξέλιξης καθώς όπως είπε «είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, «υπεύθυνος ήμουν εγώ», είπε.

Σχετικά με το εάν η παραίτηση του έτερου συνηγόρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις.

Σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης ο δικηγόρος σημείωσε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ευσυγκίνητος μιλώντας για το τι έγινε, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες.

«Τα πραγματικά περιστατικά θα τα αποκαλύψει ο εντολέας μου και θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», είπε.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολίασε και το τι αναμένεται να γίνει σχετικά με την επιμέλεια της ενός έτους Λυδίας. Όπως είπε, «επιθυμία του εντολέως μου είναι το καλύτερο για το παιδί. Οι οικογένειες να είναι ενωμένες και όπου αυτός μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνει».

Νωρίτερα ο κ. Σπύρου μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, τόνισε πως δεν επιθυμεί να ασχοληθεί άλλο με την υπόθεση.

«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υπόθεσης, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλο το χρόνο και τη συνεργασία», ανέφερε.

{https://www.youtube.com/watch?v=LbLPnl0reTM}