Ελλάδα

Ξαπλώστρες από... χρυσάφι στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Ξαπλώστρες από... χρυσάφι στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής
Εξωφρενικές οι τιμές που ζητούν από τους λουόμενους για μια ξαπλώστρα ή για «καμπάνα» οι ιδιοκτήτες των beach bar

 Τον... μήνα που θρέφει τους υπόλοιπους έντεκα φαίνεται πως βρήκαν οι ιδιοκτήτες των beach bar στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής, καθώς οι τιμές που χρεώνουν για τις ξαπλώστρες τα Σαββατοκύριακα αγγίζουν τα 100 ευρώ και τα 180 ευρώ για την «καμπάνα», τη διπλή ξαπλώστρα

«Όταν έρχεστε εδώ και σας εξυπηρετούμε χωρίς κράτηση είναι στα 70 ευρώ το σετ και 120 οι καμπάνες, μέσω του plaz (σ.σ online εφαρμογή κρατήσεων) είναι στα 100 το σετ και 180 οι καμπάνες», σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Χωρίς κράτηση και προεξοφληση της ξαπλώστρας μέσω της εφαρμογής στο ίντερνετ, οι τιμές είναι μειωμένες από 30% έως 40%, αλλά σύμφωνα με υπεύθυνη καταστήματος η ζήτηση είναι μεγάλη.

Μάλιστα, αρκετά beach bar μάλιστα ακολουθούν το παράδειγμα της παραλίας Ψαρρού στη Μύκονο, γνωστή για τις τιμές φωτιά και τις χρεώσεις στη ξαπλώστρα ανάλογα με την απόσταση από το κύμα.

«20 ευρώ το σετ και φτάνει μέχρι τα 40. Και το Σαββατοκύριακο είναι 30 ευρώ το σετ μέχρι 50. Η πρώτη σειρά είναι 40. Το Σαββατοκύριακο είναι 50. Αλλά είναι μέσα τα δύο προστατευτικά και οι πετσέτες σας ξεχωριστές, τα οποία αυτά είναι μέσα στην τιμή».

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του beach bar, η ποιότητα της ξαπλώστρας, αλλά και το γεγονός ότι φέτος ο αριθμός τους είναι μειωμένος λόγω μέτρων κορωνοϊού, τους ανάγκασαν να ανεβάσουν τις τιμές.

Ο ίδιος άνθρωπος δικαιολογεί τις υψηλές τιμές ως εξής: «Αν είχα μια ξαπλώστρα που την είχα πληρώσει 100 ευρώ δεν θα το χρέωνα τόσο πολύ, αλλά επειδή έχω πληρώσει την ξαπλώστρα 500 ευρώ και κάθε μέρα πλένω καλύμματα και τα λοιπά, έπρεπε να το βάλω αυτή την τιμή για να βγάλω κάτι. Καταρχήν έχω χάσει 25 σετ. Ξέρετε παλιά πως ήταν, ήταν η μια ομπρέλα δίπλα στην άλλη, τώρα είναι ανά 4 μέτρα και τα τηρώ όλα με ευλάβεια γιατί έχω παιδιά, έρχονται οικογένειες εδώ και προσέχουμε πάρα πολύ».

Φθηνότερες είναι οι ξαπλώστρες στην παραλία Αλίμου με τις τιμές να αρχίζουν από 10 ευρώ το άτομο.