Ελλάδα

Φωτιά στον Έβρο: Ολονύχτια θα είναι η μάχη με τις φλόγες (εικόνες, βίντεο)

Φωτιά στον Έβρο: Ολονύχτια θα είναι η μάχη με τις φλόγες (εικόνες, βίντεο)
Χωρίς τη συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, λόγω της νύχτας, θα συνεχιστεί η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε δύσβατη δασική περιοχή στη Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς επετεύχθη ο περιορισμός της φωτιάς σε δύο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία, ενώ οι επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν να ενισχύονται θα επιχειρούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

{https://youtu.be/M5Of2ISmbLg}

Ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος μετέβη από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως προς το παρόν φαίνεται ότι η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό της Λευκίμης, οι κάτοικοι του οποίου επιστρέφουν στις οικίες τους, ενώ παράλληλα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην κινδυνέψει εκ νέου, στην περίπτωση που οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με αυξομειούμενη ένταση, αλλάξουν την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

ΦΩΤΙΑ 1

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μάχη από έδαφος και αέρα ώστε να την περιορίσει.

Στην «μάχη» της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή του χωριού Λευκίμμη Σουφλίου, σύμφωνα με το evros-news.gr, ρίχθηκε το ρωσικό «θηρίο» Beriev Be-200.

ΦΩΤΙΑ 2

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και σε δασικό όγκο, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Σημειώνεται ότι η δασική αυτή έκταση δεν απέχει μακριά από το εθνικό πάρκο της Δαδιάς, γνωστό για την σπάνια βιοποικιλότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του χωριού κάποιοι ηλικιωμένοι κάτοικοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία ώστε να τους απομακρύνει σε ασφαλές σημείο.

ΦΩΤΙΑ 3