Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι περιοχές που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης

INTIME INTIME
Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να εφαρμόσει και σε άλλες περιοχές μέτρα «τύπου Μυκόνου» όπως απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο, όπου δεν εφαρμόζονται τα μέτρα, είναι έτοιμη να παρέμβει.

«Ελπίζω να τηρηθούν και να μην χρειαστεί να παρέμβουμε» πρόσθεσε, ενώ συνεχίζοντας για το θέμα της Μυκόνου, ανέφερε «Το 46% των κρουσμάτων είναι συνδεδεμένο με χώρους ψυχαγωγίας και τουριστικές επιχειρήσεις».

Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει σχέδιο ενίσχυσης των ξενοδοχείων καραντίνας όπου υπάρχουν εξάρσεις αλλά και πως αυτές τις μέρες επαναξιολογείται το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «ιδιαίτερη αύξηση κρουσμάτων παρουσιάστηκε στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους Δήμος Ίου, Θήρας και Πάρου. Για το λόγο αυτό, από το περασμένο Σάββατο, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις των περιοχών αυτών υποχρεούνται να υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα (μια φορά με self test και μια με rapid). Ανάλογη υποχρέωση έχουν και τα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων».