Ελλάδα

Φωτιά στην Αχαΐα: Καίγεται δασική έκταση, δεν κινδυνεύουν οικισμοί - Κάηκαν 20 σπίτια (εικόνες, βίντεο)

eurokinissi eurokinissi
Δέκα σπίτια στην Ανω Ζήρια κάηκαν και πυκνό δάσος έγιναν στάχτη το Σάββατο 31 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στην Αχαϊα και συγκεκριμένα στη Δυτική Αιγιάλεια. Η φωτιά καίει ακόμη σε δασική έκταση, χωρίς να απειλεί οικισμούς. Τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής αλλά και των αρμόδιων αρχών.

Μέχρι το πρωί 16 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες, εκ των οποίων οι 15 με αναπνευστικά προβλήματα. Στο νοσοκομείο παρέμειναν 8 άτομα για νοσηλεία, για προληπτικούς λόγους. Ενα ακόμη άτομο μεταφέρθηκε με εγκαύματα στα χέρια στο νοσοκομείο του Ρίου και εν συνεχεία στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας για πλαστική επέμβαση. Παραμένει νοσηλευόμενος, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαϊα

Η φωτιά έχει σβήσει στις παραλιακές περιοχές και έχει «ανέβει» στο βουνό, πάνω από το Λαμπίρι, καίγοντας δασική έκταση. Σήμερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα. Ενισχύουμε δυναμικά τις δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης με 7 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Παρά το ότι η φωτιά καίει στο βουνό, παραμένουν σε επιφυλακή σκάφη του Λιμενικού στη θαλάσσια ζώνη στο ύψος της Αιγιάλειας ώστε αν χρειαστεί να παράσχουν βοήθεια, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ, ο διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα

«Ένα πλωτό σκάφος περιπολεί συνεχώς, ενώ ακόμα δύο βρίσκονται σε ετοιμότητα στο λιμάνι του Αιγίου και στο νησί Τροιζόνια. Δύο ακόμη ταχύπλοα βρίσκονται σε επιφυλακή στο λιμάνι της Πάτρας και αν χρειαστεί μέσα σε περίπου 10 λεπτά θα έχουν καταπλεύσει στην θαλάσσια περιοχή της Αιγιάλειας».

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα

Στην περιοχή βρίσκεται από χθες κλιμάκιο της ΔΑΕΕ και σε συνεργασία με κλιμάκιο της Ασφάλειας της ΕΛΑΣ και πραγματοποιούν επισταμένη έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

{https://www.youtube.com/watch?v=GvWLf-ee4Ko}

{https://www.youtube.com/watch?v=GCOfMPZyWjk}

{https://youtu.be/J95a_oyuzZM}

{https://youtu.be/gER8npqnZO8}

{https://youtu.be/vQxZutMqqOY}