Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: 1.130 άτομα εγκατέλειψαν τη Λίμνη - Με ferry boat έφυγαν κάτοικοι και τουρίστες (εικόνες, βίντεο)

Φωτιά στην Εύβοια: 1.130 άτομα εγκατέλειψαν τη Λίμνη - Με ferry boat έφυγαν κάτοικοι και τουρίστες (εικόνες, βίντεο)
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη Λίμνη Εύβοιας την οποία κάτοικοι και επισκέπτες -συνολικά 1.130 άτομα σύμφωνα με το Λιμενικό- εγκατέλειψαν από θαλάσσης τις φλεγόμενες περιοχές.

Ειδικότερα, αργά το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης εκατοντάδων ατόμων από τη Λίμνη Ευβοίας σε ασφαλή προορισμό, καθώς οι φλόγες καίνε ήδη σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης. Σύμφωνα με το Λιμενικό, 1.130 άτομα, κάτοικοι και τουρίστες της περιοχής, επιβιβάστηκαν τόσο από το λιμάνι της Λίμνης όσο και από την παραλία Κοχύλι στο φέρι μποτ «Αλκυών». Όλοι τους μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο λιμάνι της Αιδηψού. 

Ροβιές, Μουρτιά και Κεχριές μαζί με τη Λίμνη και τη Βατερή, μία τουριστική περιοχή με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κοντά στην Λίμνη, βλέπουν πλέον τις φλόγες στις πόρτες τους καθώς έχουν κυκλωθεί, με τους πυροσβέστες να μην προλαβαίνουν τις κλήσεις.

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων μιλούν για πολύ δύσκολη κατάσταση και οι πολίτες στη Λίμνη γεμίζουν τα καράβια για να αναχωρήσουν.

Στις Κεχριές και την Μουρτιά έχει κλείσει κάθε διέξοδος και κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί.

ploio