Ελλάδα

Ηράκλειο: «Παρατράγουδo» με μητέρα μαθητή που αρνήθηκε την χρήση μάσκας και self test

Ηράκλειο: «Παρατράγουδo» με μητέρα μαθητή που αρνήθηκε την χρήση μάσκας και self test
Μητέρα - αρνήτρια του κορονοϊο΄ύ - αρνήθηκε να προσκομίσει ο γιός της αρνητικό self test, καθώς και να φορέσει μάσκα, σε σχολείο στις Γούβες Ηρακλείου

Ερωτηθείς για το αν σημειώθηκαν παρατράγουδα με μαθητές και γονείς ανήμερα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου, Γιάννης Καραγιαννίδης., ανέφερε ότι το μόνο περιστατικό που έχει γίνει ως τώρα γνωστό αφορά μητέρα μαθητή σχολείου στις Γούβες Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Καραγιαννίδης, η γυναίκα αρνήθηκε να προσκομίσει αρνητικό self test, ενώ απαγόρευσε και τη χρήση μάσκας από το παιδί της. Ως αποτέλεσμα, η είσοδος του μαθητή στο σχολείο δεν επιτράπηκε.

Σημειώνεται πως ερωτηθείς για τα ποσοστά εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, οο διευθυντής της υπηρεσίας σημείωσε ότι στοιχεία για τον εμβολιασμό των μαθητών δεν υπάρχουν, όμως, εκτιμάται, ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 15% των μαθητών Λυκείου και σε μικρότερο βαθμό οι μαθητές Γυμνασίου. Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς, τέλος, έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 80%.