Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Η ανώτατη ποινή που θα επιβληθεί στην κατηγορούμενη

Επίθεση με βιτριόλι: Η ανώτατη ποινή που θα επιβληθεί στην κατηγορούμενη
Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της 35 χρονης πλέον, Ιωάννας Παλιοσπύρου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Η άτυχη γυναίκα έφτασε στο δικαστήριο με ειδική μάσκα και υποβασταζόμενη. Ποια μπορεί να είναι η ανώτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στη δράστη.

«Θα παραβρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας», ανέφερε η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, σε γραπτή δήλωση που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορός της, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή της να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα.

Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του είναι απούσα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Στη συνέχεια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη πράξη της κατηγορουμένης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ανώτατη ποινή που επισύρει ο νόμος για απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι 15 χρόνια, που σημαίνει ότι η Έφη θα μείνει στη φυλακή 5 χρόνια, και στα περίπου 42 της χρόνια θα είναι έξω, εφόσον αποδειχτεί ο ανθρωποκτόνος δόλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της δικαστικής αίθουσας η Ιωάννα είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορουμένης Σάκη Κεχαγιόγλου ο οποίος θέλησε να της εκφράσει τη συμπάθεια και τη συμπόνοια του για αυτό που της συνέβη και της ζήτησε να μην τον παρεξηγήσει στο εξής, λέγοντάς της πως απλώς θα κάνει τη δουλειά του.