Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις», τα προφητικά λόγια της 31χρονης (βίντεο)

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις», τα προφητικά λόγια της 31χρονης (βίντεο)
Τι αποκάλυψε η ξαδέρφη της 31χρονης Ντόρας που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον πρώην σύντροφό της

«Θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις όπως αυτές που βλέπουμε», είχε αναφέρει εν είδει προφητείας η 31χρονη γυναίκα στη Ρόδο, που αποτελεί το 11ο θύμα γυναικοκτονίας στη χώρα μας από την αρχή του χρόνου.

Όπως καταγγέλλει η Μαρία, η πρώτη ξαδέρφη της 31χρονης που μεγάλωσε μαζί της, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η γυναίκα είχε αφήσει να εννοηθεί μεταξύ αστείου και σοβαρού πως φοβόταν για το τι θα μπορούσε να συμβεί με τον 40χρονο. Η ίδια είχε γνωρίσει τον άνδρα, με τον οποίο η κοπέλα διατηρούσε σχέση για περίπου οκτώ μήνες.

Η ξαδέρφη της άτυχης κοπέλας επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες για απειλές και βία και σε άλλες γυναίκες και μετέφερε τα όσα έζησε η 31χρονη στα χέρια του δράστη τους τελευταίους δύο μήνες:

«Όταν έμειναν μαζί, άρχισε να έχει κάποιες συμπεριφορές πολύ διαφορετικές σε σχέση με πριν. Πήγα να δω το σπίτι τους και μου έλεγε “εγώ την Ντόρα την προσέχω”. Μετά από λίγο καιρό, μίλησα με την Ντόρα στο τηλέφωνο και μου είπε “Μαρία, δεν μου τα λέει καλά, με πιέζει πολύ”».

«Την ζήλευε πολύ. Μπήκε κρυφά και διέγραψε όλες τις φωτογραφίες της, ακόμη και με τον παππού μας που χάσαμε πριν δύο χρόνια. Δεν της έλεγε ότι το είχε κάνει αυτό», αποκάλυψε η κοπέλα.

Σημειώνεται πως κομβικό σημείο για την απόφασή της να χωρίσουν ήταν η συμπεριφορά που είχε εμφανίσει κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, όταν ο δράστης είχε πει στη νεαρή πως «η γυναίκα πρέπει να είναι στο σπίτι και να μεγαλώνει παιδιά». Όπως είπε η εξαδέλφη της, αυτή η λογική ήταν καθόλα αντίθετη με τον χαρακτήρα της 31χρονης.

Ερωτηθείσα για το εάν ο 40χρονος ήταν βίαιος απέναντί της, η ίδια εμφανίστηκε κάθετη και δήλωσε πως «δεν θα ανεχόταν κάτι τέτοιο, ήταν το πιο αντράκι από όλες, ποτέ δεν θα το δεχόταν». Μετά τον χωρισμό, η νεαρή είχε πάει να μείνει για λίγο στο σπίτι μίας φίλης της και ο 40χρονος πήγε στο σπίτι της για να δει τους γονείς της και να τους εκφράσει πόσο την αγαπάει. Ωστόσο, εκείνοι του είπαν ότι το παιδί τους ήταν μία μεγάλη γυναίκα και έπαιρνε μόνη της τις αποφάσεις της.

Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας για τη δολοφονική επίθεση

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Όπως ανέφερε, όταν άκουσε τον πυροβολισμό, βγήκε αμέσως έξω και αντίκρισε την άτυχη γυναίκα αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο, με τραύμα στον αριστερό κρόταφο. Η Αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο ενώ και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν εκεί μέσα σε λίγα λεπτά. Όμως, όπως είπε, ήταν πλέον αργά.

Συγκλονίζουν οι γονείς

Συγκλονιστικά είναι αυτά που αναφέρουν οι γονείς της άτυχης Δώρας, μιλώντας για την σχέση που είχε η κόρη της με τον φερόμενο ως δολοφόνο της. Όπως είπαν στο MEGA, ο 40χρονος δράστης ζήλευε την κόρη τους, η οποία ήθελε να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της και να αφιερωθεί στα παιδιά στα οποία έκανε μαθήματα. «Κάποια στιγμή μου λέει ‘’μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες’’. Μου έλεγε ‘’έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου’’. Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό» δήλωσε η κ. Κατερίνα στο MEGA.

Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε ‘δεν θα βγεις έξω’. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει». Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της τής εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «’Μαμά αποφάσισα να χωρίσω’. Της λέω ‘το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει"». «Μια μέρα» συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει ‘’μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος, έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω’’. Και μετά του λέει ‘’τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω δεν μιλάω’’».