Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Συγκλονίζει η πρώην σύντροφος του 40χρονου, «όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια» (βίντεο)

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Συγκλονίζει η πρώην σύντροφος του 40χρονου, «όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια» (βίντεο)
«Θα μπορούσα να ήμουν έγω στη θέση της», ανέφερε συγκλονισμένη η πρώην σύντροφος του δράστη της γυναικοκτονίας στη Ρόδο

Η πρώην σύντροφος του 40χρονου, που δολοφόνησε την 32χρονη στην Ρόδο επειδή αρνούταν να δεχθεί την απόφασή της να χωρίσουν, μίλησε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της και κάλεσε τις γυναίκες που δέχονται βία ή απειλές «να φεύγουν, να φεύγουν αμέσως- και όχι να περιμένουν και να δίνουν ευκαιρίες».

«Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή, ενώ επέρριψε ευθύνες σε άτομα που γνώριζαν τον δράστη, καθώς όπως τόνισε «όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια».

«¨Όταν το συνειδητοποίησα, σταμάτησα στη μέση του δρόμου και λέω αυτός είναι, ήμουν σίγουρη».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η γυναίκα έκανε, τέλος, έκκληση στο συγγενικό και οικογενειακό περιβάλλον θυμάτων σεξιστικής βίας να παίρνουν θέση και να μην κάνουν τα «στραβά» μάτια.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών στην 40χρονη πρώην σύντροφο του, η οποία επί 4μήνο υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.

Χτυπούσε, απειλούσε και έβαζε κρυφές κάμερες σε πρώην σύντροφό του ο γυναικοκτόνος

Συγκλονιστικές υπήρξαν, την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις που ήρθαν στη δημοσιότητα για το παρελθόν του 40χρονου γυναικοκτόνου, ο οποίος χθες (22/9) σκότωσε την 32χρονη Δώρα στην Ρόδο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Όπως αποκαλύπτει η Δημοκρατική, ο 40χρονος έχει «βεβαρημένο» παρελθόν στις σχέσεις του καθώς είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του και μάλιστα φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει ξανά όπλο! Συγκεκριμένα, μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφο του. Η 40χρονη, επί 4μήνο υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.

Πάντα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ο 40χρονος υπήρξε παντρεμένος στο παρελθόν και είχε προκαλέσει προβλήματα σε πρώην σύζυγό του, η οποία, όντας σε διάσταση μαζί του, προσέφυγε στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα. Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Είχε τελέσει με τον 40χρονο πολιτικό γάμο το 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες. Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε.