Ελλάδα

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της ληστείας στην Μητροπόλεως, είχε πάνω του καλάσνικοφ και δύο πιστόλια

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της ληστείας στην Μητροπόλεως, είχε πάνω του καλάσνικοφ και δύο πιστόλια
H αστυνομία προχώρησε σήμερα, Δευτέρα, στην σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της ληστείας την τράπεζα στην Μητροπόλεως

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο άνδρας που συνελήφθη είναι 33χρονος δραπέτης, που εξέτιει πολυτεή ποινή φυλάκισης για ληστεία και είχε παραβιάσει τους όρους χορήγησης πενθήμερης άδειας.

Ο φερόμενος ως δράστης της ληστείας προέβαλε αρχικά αντίσταση στην σύλληψή του, αλλά τελικώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες, ενώ έφερε πάνω του βαρύ οπλισμό.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε πάνω του ένα πυροβόλο όπλο τύπου Καλάσνικοφ και δύο πιστόλια.

Σημειώνεται πως με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύλληψη έγινε στην λεωφόρο Κατεχάκη, ενώ τη ληστεία φέρεται να είχαν διαπράξει δύο άτομα, τα οποία η ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε ότι από τις αρχές Αυγούστου είχαν διαπράξει ακόμα δύο ένοπλες ληστείες σε Πετράλωνα (10 Αυγούστου) και Μεταμόρφωση (18 Αυγούστου).

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αττική, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός δραπέτης, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω την 02-08-2021, παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν.

Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.