Ελλάδα

Μαρία Κάλλας: «Πάρτι» στο Twitter για το άγαλμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

(Φωτ.: Intime) (Φωτ.: Intime)
Χαμός επικράτησε στα social media και ειδικά στο Twitter μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Μαρίας Κάλλας στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Δεκάδες αρνητικά σχόλια έκαναν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το (ολόσωμο) άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν την Παρασκευή επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Το αποτέλεσμα του χάλκινου γλυπτού -το οποίο τοποθετήθηκε στο αλσύλλιο της Ροβέρτου Γκάλι, απέναντι από την είσοδο του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» και αποτελεί δημιουργία της καθηγήτριας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Αφροδίτης Λίτη- δεν άρεσε σε μερίδα του κόσμου, όπως τουλάχιστον προδίδουν τα σχόλια στο Twitter.

Πολλοί χρήστες σχολίασαν, με μεγάλες δόσεις χιούμορ, το άγαλμα της σπουδαίας Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, το οποίο αποτελεί ένα φόρο τιμής για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της. Στο Twitter, μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι το άγαλμα «φέρνει» στον κακό της ταινίας Terminator, στο χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ, στο ρομποτάκι C-3PO των ταινιών Star Wars, στο άγαλμα του Ρονάλντο στην Πορτογαλία κ.ά.